Eskişehir'deki Otobüs Kazası

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Bilge: 'Kazanın ardından hastanelerimizde tedavi altına alınan yaralıların 42'si taburcu oldu'

Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, 20 Ocak'ta tur otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin, "Hastanelerimizde tedavi altına alınan yaralıların 42'si taburcu oldu." dedi.

Bilge, düzenlediği basın toplantısında, kentte geçen hafta elim bir trafik kazasının yaşandığını anımsatarak, olayda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin yaralandığını söyledi.

Söz konusu kazanın ardından tüm sağlık ekiplerinin önemli bir varlık gösterdiğini ifade eden Bilge, şunları kaydetti:

"Ekibime teşekkür ediyorum. Hem Sayın Valimiz Özdemir Çakacak hem Eskişehir milletvekillerimiz hem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bize çok destek oldu. Çok ciddi bir çalışma yürüttük. Kazanın ardından hastanelerimizde tedavi altına alınan yaralıların 42'si taburcu oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki iki yaralının tedavisi devam ediyor. Biri bacak kemiğindeki kırık nedeniyle takip ediliyor. Birinde de kaburgada ve kalçada kırıkları olduğu için yoğun bakımda takip ediliyor. Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Devlet Hastanelerinde dün itibarıyla yaralı kalmadı."

Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıyan Muhsin Özer idaresindeki 06 FL 644 plakalı Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarpmış, kazada 11 kişi yaşamını yitirmiş, 44 kişi yaralanmıştı. Sürücü Özer, daha sonra tutuklanmıştı.
Kaynak: AA