DTO İzmir Şubesi 15. Medya Ve Fotoğraf Yarışması

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi 15. Medya ve Fotoğraf Yarışması için başvuruların başladığı bildirildi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacıyla düzenlenen medya yarışması, "Haber, İnceleme-Araştırma" başlığı ile tek dalda yapılacak.

Yazılı ve görsel basında 1 Ocak 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yayınlanan "deniz ticareti, taşımacılığı, turizmi, temizliği ve balıkçılık" konulu eserler değerlendirmeye alınacak.

Yarışmaya katılacak eserler, 3 Mayıs 2018 tarihine kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilecek.

15. Fotoğraf Yarışması’na, Ege Bölgesi’nde denizciliğin her alanında yaşanan gelişmeleri yansıtan eserler katılacak. Yarışmacı, yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilecek.

Eserler 1 Mayıs 2018 tarihine kadar gönderilebilecek. Yarışmacılar şartnameye oda web sitesi olan dtoizmir.org.tr üzerinden ulaşabilecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Fotoğraf Yarışması’nın Seçici Kurulu’nda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Anadolu Ajansı İzmir Bürosu Kıdemli Foto Muhabiri Cem Öksüz, Sualtı Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaptan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, Yaşar Üniversitesi Medya Merkez Müdürlüğü Fotoğraf Teknisyeni Yaman Umut Bilir yer alıyor.

Yarışmada ilk 3'e giren eser sahibinin, yanı sıra mansiyon ödülleri de verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yıl 15. kez düzenlemekten gurur duydukları Medya ve Fotoğraf Yarışması ile denizciliğe kamuoyunun ilgisini çekmeyi ve Ege’nin denizcilikteki gücünü fotoğraflarla yansıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA