Davos Zirvesi, Kış Turizmini Hareketlendirdi

İsviçre Alpler’ine sırtını dayamış Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bölgedeki kış turizmine de ilgiyi arttırdı.

Davos Zirvesi, Kış Turizmini Hareketlendirdi
Her yıl ocak ayında İsviçre’nin kayak merkezlerinden Davos’ta düzenlenen dünya ekonomisine ve siyasetine yön veren siyasetçiler, iş adamları, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bugün başladı.

Yoğun kar yağışı altındaki Davos’a hazırlıklı gelen katılımcılar, kayak merkezlerine yoğun ilgi gösterdi.

Küçük bir dağ kasabası olan Davos, 11 bin kişinin yaşadığı, bin 560 metre rakımlı bir kayak merkezi.

Öte yandan, İsviçre’de Federal Kar ve Çığ Araştırma Enstitüsü, ülkenin birçok bölgesi için çığ uyarısı yaptı. Foruma katılacak ziyaretçiler açılış konferansına gelirken kar ayakkabısı giymeleri önerildi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katılmasının beklendiği 3 gün sürecek olan Dünya Ekonomik Forumu’na ABD Devlet Başkanı Donald Trump’da katılacak. Ürdün Kralı Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Bakanlar Konseyi Başkanı Saad Al Hariri, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cyril Ramaphosa, ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset de fouma katılacak.
Kaynak: İHA