Bitki Sevgisi İş Sahibi Yaptı

Ordulu gıda teknikeri Mehtap Şahin, uzun yıllardır kurduğu iş yeri hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor İşletme sahibi Şahin: 'KOSGEB'in bana sağladığı destekle iş yerimi açtım ve artık kendi işimin patronuyum'.

Ordulu gıda teknikeri Mehtap Şahin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Atatürk Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü'nden mezun olduktan sonra çeşitli iş kollarında çalışan 32 yaşındaki Şahin, aktarlık yapmaya karar verdi.

Bunun üzerine KOSGEB'e başvuran Şahin, aldığı 50 bin liralık hibe desteğiyle iş yeri hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra 10 yıllık çalışma hayatı olduğunu söyledi.

Çocukluktan beri bitkilere karşı merakı ve sevgisi olduğunu, bazı ürünler yetiştirdiğini anlatan Şahin, bu nedenle aktar dükkanı açmaya karar verdiğini, aldığı KOSGEB desteğinin ardından belli eğitimlerden geçtiğini belirtti.

Şahin, eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra iş yeri için çalışmalara başladığını ifade ederek, "10 yıllık iş tecrübem sayesinde ve KOSGEB'in bana sağladığı destekle iş yerimi açtım ve artık kendi işimin patronuyum. Bunun için çok mutlu ve gururluyum." dedi.

Hayatta bir şeylere sahip olmak için çok istemek gerektiğini vurgulayan Şahin, "Ben de hayalimdeki iş yerine kavuşmak için bütün çabayı gösterdim. Gerçekten zorlu bir süreçti ancak hepsinin üstesinden gelmeyi başardım." diye konuştu.

KOSGEB'in kendileri gibi genç girişimcileri desteklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Benim bu çabalarımın gençlere de örnek olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz mutlaka bir şeyler yapmaya gayret etsin. Kesinlikle evde oturmasınlar. Bir hobi ve istedikleri varsa mutlaka hayallerinin peşinden koşsunlar. Zaten devletimiz bizler için her türlü desteği veriyor. Bu desteklerden faydalanmaya çalışsınlar."

Şahin, hayalindeki iş yerini gerçekleştirmesinde destek olanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA