Artvin'de Kayın Mantarı Üretimi

Vali Doğanay: 'Düşük maliyeti ve yüksek ürün verimiyle dikkat çeken kayın mantarının çitçilere yeni bir gelir imkanı sağlayacağına yürekten inanıyorum'.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, düşük maliyeti ve yüksek ürün verimiyle dikkat çeken kayın mantarının çitçilere yeni bir gelir imkanı sağlayacağına yürekten inandığını söyledi.

Vali Doğanay, Artvin İli Mantar Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Fuat Beyaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Cafer Azizağaoğlu, Ayhan Karadeniz, Naci Özay ile Doğan Ülker'i makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Artvin'de orman köylüsü için alternatif geçim kaynağı olabileceği düşüncesiyle başlatılan proje kapsamında 21 tam otomosyon sistemine sahip mantar serası oluşturulduğuna işaret eden Doğanay, "Çiftçiler için ürün yelpazesine alternatif bir ürün daha kazandırıldı. Düşük maliyeti ve yüksek ürün verimiyle dikkat çeken kayın mantarının çitçilere yeni bir gelir imkanı sağlayacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Doğanay, birlik yönetimini tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

Beyaz ise, birliğin kuruluş amacının mantar üreticilerini bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Mantar üretimini talebe göre planlamayı, ürün kalitesini iyileştirmeyi ve pazara geçerli standartlara uygun ürün temin etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yaklaşık bir ay önce kurulan birliğin 16 üyesi olduğunu anlatan Beyaz, Vali Doğanay'a birliğin kurulması noktasında verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.
Kaynak: AA