Ümraniye'de Geri Dönüşüm Çalışmaları

Ümraniye Belediyesi, 2009'dan bu yana sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarıyla hem doğaya hem de ekonomiye destek oluyor.

Ümraniye Belediyesi'nin 2009'dan bu yana sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarıyla hem doğaya hem de ekonomiye destek olduğu belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede doğal kaynakların israfını önlemek ve ekonomiye değer kazandırmak amacıyla geri dönüşüm faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmasında ayda ortalama bin ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılıyor. Çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla, ilçedeki meskenlerden kullanım dışı kalan dönüştürülebilir atık malzemelerin toplanması ve çeşitli yöntemlerle tekrar imal edilmesi ya da bertaraf edilmesi adına yürütülen çalışmalar doğrultusunda cam atığı, bitkisel atık yağlar, madensel atık yağlar, elektronik atık, pil atığı, ömrünü tamamlamış lastik gibi maddeler toplanıyor.

Ümraniye Belediyesi ayrıca ilçe genelinde okullar, iş yerleri ve sitelerde gerçekleştirilen çevre bilinci seminerleriyle, doğa dostu belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Toplama çalışmalarında ise 15 kamyon, 2 seyyar damper kamyon ve 3 denetim aracı olmak üzere toplam 20 araç kullanılıyor.

Ayrıca ambalaj atıkları, kutu, kafes, kumbara ve konteynerlerde evsel atıklardan ayrıştırılarak kaynağında biriktirilip ayrı toplanıyor. Ekipler, sanayi bölgeleri, fabrikalar ve alışveriş merkezleri gibi ambalaj atıklarının fazla olduğu bölgelerde ise kanca vinçli konteynerler ile toplama işlemini gerçekleştiriyor.

Ekipler tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra preslenip balyalanarak geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından hammadde tasarrufu sağlanmış oluyor.
Kaynak: AA