Terör seviciler iş başında: İhanet bildirisi gibi açıklama

Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri adı verilen terör sevici grup skandal bir açıklamaya imza attı.

Terör seviciler iş başında: İhanet bildirisi gibi açıklama
Terör seviciler iş başında: İhanet bildirisi gibi açıklama
PKK ve HDP düşüncesnini içeren ifadelerin yer aldığı aldığı bir açıklamada bulunan Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri adı verilen grup Afrin'e yönelik askeri müdahaleye karşı yaptığı basın toplantısında “İktidar, askeri operasyonları durdurmalı, savaş politikasına son vermelidir” dedi.

TERÖR SEVİCİLER İŞ BAŞINDA


Türkiye'nin Afrin'de teröristlere yönelik başlattığı operasyonda YPG'li teröristler mevzilerini boşaltırken, kayıplar verdiği gelen bilgiler arasında. Operasyona giden askerlere halk tam destek verirken,terör seviciler de kolları sıvadı.

Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi'nde Afrin'de teröristlere karşı başlatılan askeri müdahaleyle ilgili açıklaması düzenledi.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı İHD Hatay Şube Başkanı Mithat Can okudu.

Can konuşmasında, Türkiye'nin Suriye ve Irak ile ilgili TBMM'de kabul ettiği tezkerelere dayanarak sık sık sınır ötesi hava harekâtları düzenlemesi ve özellikle Suriye ve Irak'ta kara gücü bulundurmasının, tehlikeli bir hal aldığını söyledi. Can,en son Suriye'nin Afrin kentine yönelik yapılan bombardımanla Türkiye ve bölgedeki tüm halkların büyük bir savaş ve yıkım gerçekliğiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Terör seviciler iş başında: İhanet bildirisi gibi açıklama

OPERASYONA SAVAŞ DEDİLER


Konuşmasında “Hükümetin Afrin ve Münbiç'e yönelik askeri harekatının Türkiye basınında yansımaları da ürkütücü ve tehlikelidir” diyen Can, sözlerine şöyle devam etti:
Bu kirli savaşın, bölgesi içinde olan Hatay'a yansımasının çok ağır olacağı açıkken dün Reyhanlı ilçesine düşen roketler sonucu ölümler ve çok sayıda yaralanmaların olması biz Hatay'da yaşayan insanları çok ürkütmektedir. Sürdürülen bu savaşın yıllar boyu barış içinde yaşayan halklara ölüm, zulüm ve yıkım getireceğini söylüyoruz. Reyhanlı'ya yapılan saldırıyı, kimden gelirse gelsin kınıyoruz.

OPERASYONLARI DURDURUN!

Kısacası siyasal iktidar, askeri operasyonları durdurmalı, savaş politikasına son vermelidir. Türkiye içinde ve dışında barışçıl politikalar geliştirmeli ve bir an önce barışın tesisi için çaba göstermelidir.