Rektör Şengörür, Yabancı Öğrencilerle Bir Araya Geld

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından güz dönemi ders sonu dolayısıyla uluslararası öğrenciler için bir program düzenlendi.

KLÜ yemekhanesinde düzenlenen programa rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, rektör yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz, Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman Hocaoğlu Bahadır ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Şengörür, üniversite olarak uluslararası öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ve desteklediklerini ifade etti.

Uluslararası öğrencilere aile şefkati gösterdiklerini ve kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için çaba sarf ettiklerini belirten Şengörür, Kırklareli Üniversitesi'nin bütün uluslararası öğrencilerine büyük önem verdiğine dikkat çekerek, ikinci yarıyılda bu öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler ile kültür gezilerinin düzenleneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şengörür, öğrencilerle beraber yemek yedi.

Kaynak: AA