Maltepe'nin Kreşleri Eğlendirip, Öğretiyor

Maltepe Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi adıyla hizmet veren 7 kreşinde eğitim gören 634 çocuk, öğretici aktivitelerle hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

Maltepe'nin Kreşleri Eğlendirip, Öğretiyor
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın her mahalleye kreş projesi kapsamında 2014 yılında başlattığı çalışmalar kapsamında Altayçeşme, Yüzevler, Bağlarbaşı, Zümrütevler, Başıbüyük, Esenkent ve Aydınevler mahallelerinde hizmete açılan kreşlerinde, 634 minik öğrenciye eğitim veriliyor. Okula hazırlık eğitimlerinin verildiği kreşlerde, öğrenciler için öğretici aktiviteler de gerçekleştiriliyor. Unutulmaya yüz tutan ve UNESCO tarafından koruma altına alınan çömlek sanatının öğretildiği kreşlerde, “Kağıtsız Günler” adı altında kağıt tasarrufunun anlatıldığı eğitimler, depremden korunma ve mutfak eğitimi de verildi.

Özel günleri unutmadılar

Toplumsal duyarlılık anlamında kreşlerde eğitim gören çocukların erken yaşlarda farkındalık kazanması hedeflenirken bu kapsamda, yaşlılar haftası, sağlık haftası, anneler günü, babalar günü, hayvanları koruma günü etkinlikleri ile Ramazan ve Kurban bayramı kutlamaları da gerçekleştirildi.

“Bir Yuva da Sen Kur” sloganıyla harekete geçen kreş öğrencileri, bir kermes düzenleyerek, geliriyle kuşlara sıcak yuvalar hazırladılar. Hazırlanan yuvalar ise ilçenin parklarına asıldı.

Kreşlere tam not

Daha önce “en hijyen” kreş seçilen Maltepe Belediyesi’nin çocuk yuvaları, yapılan denetlemede bir kez daha tam not aldı. Maltepe Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yapılan denetlemede, belediye kreşlerinin yemekhaneleri incelendi. Kreşler, hijyen, genel düzen ve yemekhane açısından başarılı bulundu.
Kaynak: İHA