Kötekli Yörükleri Kültür Gecesinde Buluştu

Aksu Belediyesi, Kepez Belediyesi ve Kötekli Yörükleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla düzenlenen, "Teke Yöresi İkinci Kötekli Yörükleri Kültür Gecesi" düzenlendi.

Aksu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde Kötekli Yörükleri Kültür,Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Altıntaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Aksu Belediye Başkan Yardımcıları, Aksu Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, diğer Yörük derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldığı belirtildi.

Kötekli Yörükleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Altıntaş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Yörük kültürünün devamını sağlamak amacıyla bu programın yapıldığını belirtti.

Altıntaş, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başta olmak üzere bu buluşmanın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin etkinlikte birer konuşma yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kültür gecesi, türküler, halk oyunları ve Yörük kültürünü yansıtan gösterilerle renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: AA