KEFEK Başkanı, Kilis 4. Hudut Bölük Komutanlığında

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, Kilis Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı hakkında yetkililerden bilgi aldı Radiye Sezer Katırcıoğlu: 'Amacımız; PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütlerine mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak, barışı tesis etmek'

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kilis Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Katırcıoğlu, "4. Hudut Bölük Komutanlığı" ziyaretini AA muhabirine değerlendirdi.

Ziyarette kendisine AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ile AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak'ın da eşlik ettiğini belirten Katırcıoğlu, bölük komutanlığı ziyaretinde sınır hattını gözetleyerek, Zeytin Dalı Harekatı hakkında yetkililerden bilgi aldığını söyledi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı kullanılarak, 20 Ocak Cumartesi günü başladığını anımsattı.

"Amacımız; PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak, barışı tesis etmek." diyen Katırcıoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcında, 7 bölgede tespit edilen terör örgütlerine ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedefin 72 uçak uçak tarafından imha edildiğine dikkati çekti.

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerin hedef alındığını, sivil ve masum olan kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

AK Parti Kilis 5. İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne de katıldığını aktaran Katırcıoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki bizler bu yolu davamız bildik. Yılmadan, usanmadan ve ümitsizliğe kapılmadan gerçekten yürekten inanarak davamıza ve liderimize sahip çıktık." dedi.

Katırcıoğlu, "İstiklalimiz ve bağımsızlığımız söz konusu olduğunda göğsümüzü nasıl siper ettiğimizi görmek isteyenler Çanakkale’ye baksınlar, Kut-ül Amare’ye baksınlar, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde tanklara, F-16’lara, ağır silahlara karşı nasıl 80 milyon korkusuzca direndiğimize baksınlar." ifadesini kullandı.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, kongrede başkanlığa yeniden seçilen Gönül Öztil ve yönetimini tebrik etti.

Kaynak: AA