Kapaklı'da Üreticilere Arı Kovanı Desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Kapaklı ilçesinde üreticilere arı kovanı desteğinde bulunuldu.

Kapaklı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kapaklı'daki üreticilere 220 adet arı kovanı desteğinde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, bu sene 17 bin arı kovanı dağıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Tarımı ve hayvancılığı desteklemeye çalıştıklarını belirten Aslan, "Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı olarak ilimiz çiftçilerine çeşitli cephelerden katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çok değişik projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'dir. Bu sene 17 bin kovan dağıtımını hedefliyoruz. Şu ana kadar 11 bin 500 kovan dağıttık. Amacımız çiftçimizin gelirini biraz da olsun arttırabilmek. Arıcılık projemizin ayrıca bir özelliği daha var. Projelerimizle tarıma destek vermeye çalışıyoruz. Bugün burada üreticilerimize vereceğimiz kovanların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA