Batman'da İdrar Kaçırmada İğnesiz Ameliyat Yöntemi

Batman’da idrar kaçırma rahatsızlığına Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde iğnesiz ameliyat yöntemi ile çözüme kavuşturuluyor.

Batman'da İdrar Kaçırmada İğnesiz Ameliyat Yöntemi
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde iğnesiz ameliyat tekniği gerçekleştirilen başarılı ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Anıl Murat Sever, idrar kaçırmanın bir hastalık olduğunu fakat kadınların birçoğunun bunu utandığından dolayı anlatamadığını, bir kısmının da doğum yapan kadınlarda doğal bir sonuç olarak görüp dile getirmediğini söyledi.

Op. Dr. Sever, “Ancak biz hekimler tarafından idrar kaçırma şikayeti özellikle sorgulanınca söylenir. Oysa idrar kaçırmanın türüne göre öksürünce, hapşırınca, merdiven inip çıkınca oluşan idrar kaçırma, sıkışıp da tuvalete yetişememe gibi idrar kaçırma türlerine göre gerek ilaç tedavisi, gerekse de ameliyatla tedavisi mümkündür. Yeter ki, hastalarımız bize başvursunlar” dedi.

İdrar kaçırma ameliyatlarında da bir kaç tekniğin olduğunu söyleyen Op. Dr. Sever, “İdrar kaçırma ameliyatlarında birkaç teknik mevcuttur. Bizim uyguladığımız Needleless ameliyatı da bu ameliyatlardan biridir. Ameliyat yeni bir teknik olup, çok küçük bir cerrahi kesi ile yapılabiliyor. İğnesiz ameliyat diye de geçiyor. Cerrahi kesi küçük olunca hasta konforu açısından da daha iyi oluyor. Böylece iyileşme süresi, enfeksiyon riski, komplikasyon oranı açısından diğer tekniklere göre daha üstün oluyor. Hastalar aynı gün hemen taburcu olabiliyor. Hastanemizde de bu ameliyat için gerekli tıbbi malzeme mevcut olup, başarıyla yapılabilmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA