Aydın'dan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ve Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Gülaştı, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de daha önce düzenlenen Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda da amacın, Türkiye sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek ve bölge halkı üzerindeki terör örgütlerinin baskısına nihai olarak son vermek olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başarılar dileyen Gülaştı, şunları kaydetti:

"Vatanın, komşuların ve aynı dini, kültürü, coğrafyayı kadimden beri paylaştığı Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerinin güvenliğini, istikrarını ve huzurunu sağlamaya yönelik olarak mücadele eden Mehmetçiklerimizin muzafferiyatını diliyor, tüm milletimizi bir bütün ve kararlı bir duruşla ülkemizi hedef alan her türlü tehdit ve iftiralara karşı uyanık olmaya ve kendisine yakışan dik duruşu göstermeye davet ediyoruz."

- Türk bayrağı asılması çağrısı

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak da Afrin operasyonunu desteklediklerini belirterek, vatandaşlara ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaları çağrısı yaptı.

Yılanın başının bulunduğu yerde ezilmesi gerektiğini dile getiren Albayrak, şunları ifade etti:

"O nedenle Mehmetçikimizin bu harekatı başarıyla sürdürmesi en büyük temennimizdir. Bu harekatın başarıya ulaşması için Suriye ile işbirliği yapmak şarttır. Esad iktidarına karşı beslenen husumete bir son verilmelidir. Bu hem Suriye’nin toprak bütünlüğü için hem de askerlerimizin güvenliği için önemlidir. Suriye devleti ile diplomatik ilişkiler yeniden tesis edilmelidir. Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz. Tüm Aydınlı vatandaşlarımız evlerine, iş yerlerine al bayrağımızı asmalarını istiyoruz. Böylece birlik beraberliğimizi pekiştirelim ve teröre en güzel cevabı Türk bayrağı asarak gösterelim."

Kaynak: AA