Yunusemreli Öğrencilerden Örnek Davranış

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, sosyal farkındalık projesi kapsamında topladığı gıda maddelerini, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmasını sağlamak için Yunusemre Belediyesi Gıda Bankası’na bağışladı.

Yunusemreli Öğrencilerden Örnek Davranış
Sosyal projeleriyle örnek projelere imza atan Yunusemre Belediyesi’nin, projeleri toplumun her kesiminden destek görüyor. Bünyesinde oluşturduğu gıda bankasına bir katkı da Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi. Öğrenciler, hayata geçirdikleri sosyal farkındalık projesi kapsamında topladıkları gıda maddelerini Yunusemre Belediyesi Gıda Bankası’na bağışladı. Duyarlı öğrenciler erzakları gerçekleştirilen etkinlikle kurum yetkililerine teslim etti. Etkinliğe Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Selman Alkış, Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ziya Çiçek ve öğrenciler katıldı.

Bir farkındalık oluşrumak adına bu projeyi hazırladıklarını belirten Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ziya Çiçek konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Değerlerimizi öğrencilerimize benimsetmeye farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede böyle bir organizasyon yapıldı. Yaptığımız bağışların ihtiyaç sahiplerimizin yaralarını sarmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Öğrencilere ve okul yönetimine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise şunları söyledi: “Yunusemre Belediyemizin Gıda Bankası’nda pirincinden, şekerine kadar birçok gıda maddesi bulunuyor. Bizler sosyal bir belediyeyiz. Ecdadımız da yardım konusunda fakire fukaraya her daim sahip çıkıyordu. Ecdadımıza layık olan bir toplum olarak bu tür çalışmalarda bulunmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gösterdiği duyarlılık bu anlamda çok önemli. Kendilerine ve okul yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyorum”

Etkinlik sonrası Gıda Bankası’nı gezen öğrenciler çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA