Müşterilerinin Fotoğraflarını Asıyor

Alaplı ilçesinde kahvehane işleten 53 yaşındaki Hüseyin Temiz, 25 yıl önce kendisine ait analog fotoğraf makinesiyle çektiği müşterilerinin fotoğraflarını iş yerinin duvarında sergiliyor.

Müşterilerinin Fotoğraflarını Asıyor
Karşıyaka Mahallesinde 30 yıldır kahvehanecilik yapan Temiz, 25 yıl önce kendisine ait analog fotoğraf makinesiyle daimi müşterilerinin fotoğraflarını çekmeye başladı.

Yaklaşık 500'ün üzerinde fotoğraf çeken Temiz, çektiği fotoğrafları iş yerini duvarına yaptığı panoda sergileyerek müşterilerinin anılarını yaşatmaya başladı.

Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıl önce aldığı fotoğraf makinesiyle kahvehaneye gelen sevdiği ve saydığı müşterilerinin fotoğraflarını çekmeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 500'ün üzerinde çektiği fotoğrafları müşterilerinin hatırlaması için iş yerinin duvarında sergilediğini ifade eden Temiz, şöyle konuştu:

"İlçede 30 yıldır kahvehanecilik yapıyorum. Yaklaşık 25 yıl önce merak ederek analog bir fotoğraf makinesi almıştım. Kahvehaneye gelen müşterilerimin fotoğraflarını çekerek hobi amacı biriktirmeye başladım. Zamanla elimde bir çok fotoğraf olunca arkadaşlarım bu fotoğrafları bir panoda toplayarak kahvehanenin duvarında sergilememi istedi. Bende 500 civarında fotoğrafı panoda toplayarak iş yerinin duvarında sergilemeye başladım."

Panoda hayatını kaybeden bir çok müşterisinin olduğunu anlatan Hüseyin Temiz, şunları söyledi:

"Yıllar geçtikçe fotoğraflar çok değerlendi. Bu fotoğraflarda hayatını kaybeden bir çok müşterim var. Dedesini, amcasını yada dayısını hiç görmeyen bu fotoğraflara bakarak onları tanıyorlar. Herkesin bu panoya bakarak hiç görmediği yakınlarını görmesi beni mutlu ediyor. İyi ki böyle bir şey yapmışım diye düşünüyorum. Çevremde çok büyük taktir alıyorum."

Kaynak: AA