CHP İzmir Kadın Kolları Olağan Kongresi

Nurşen Balcı, yeniden başkanlığa seçildi.

CHP İzmir Kadın Kollarında, Nurşen Balcı yeniden başkanlığa seçildi.

CHP İzmir Kadın Kolları 13. Olağan Kongresi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yapıldı.

Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesinde kadınlara büyük görev düştüğünü belirterek, kadınların daha fazla alana çıkması gerektiğini söyledi.

Kadınların davasına inanması gerektiğine dikkat çeken Köse, "Kongremizin bizi özgürlüğe taşıyacağına inanıyoruz. Lütfen gücünüze inanın. İzmir'den çıkacak bir kadın gücü Anadolu'ya dalga dalga yayılacaktır. İzmir gücüne inansın, güvensin. İzmir'in gücü çok kıymetli. Örgütlü mücadeleyle yolumuza devam edersek başarı bizimdir. İzmir'in tüm ilçeleri CHP'nin olmalıdır." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da adaylara başarılar dileyerek, CHP'de barış ve yarış istediklerini belirtti.

Kadınların katılmadığı hiçbir mücadelenin başarılı olmayacağına işaret eden Balbay, "İzmir'den yükselecek ses, omuz omuza vereceğimiz mesaj her şeyden önemli." dedi.

Kongrede konuşmaların ardından yapılan seçimle mevcut başkan Nurşen Balcı 167 oyla yeniden başkanlığa seçildi.

- Kanuni Sultan Süleyman Hastanesindeki olay

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, kongre öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediği iddialarına tepki göstererek, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Kadın kolları üyelerinin de destek verdiği açıklamada, üyeler ellerinde "Siz büyük olun ki ben çocuk olayım", "Çocuklara kıymayın", "Çocuk susar sen susma", "Ben küçük bir çocuğum yıkma hayallerimi" dövizleri taşıdı.

Kongreye, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Özcan Purçu ve Musa Çam, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan da katıldı.
Kaynak: AA