Çambaşı Kış Sporları Ve Kayak Merkezi'nde Sezon Açıldı

Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: 'Bugünden itibaren kayak tesisi hizmet vermeye başladı. Tüm vatandaşlarımızı kayak tesisine bekliyoruz'

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda inşa edilen Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmesi 4 yıllığına Türkiye Kayak Federasyonuna devredilen tesisin, Türkiye'de denize ve havalimanına en yakın kayak merkezlerinden olduğunu söyledi.

Tesiste kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğunu belirten Kaya, "Bugünden itibaren kayak tesisi hizmet vermeye başladı. Tüm vatandaşlarımızı kayak tesisine bekliyoruz." dedi.

Kaya, ilk günden tesise gelen kişi sayısının yüksek olduğunu aktararak, özellikle yarıyıl tatilinde ziyaretçi sayısında artış beklediklerini dile getirdi.

Tesis içerisinde yer alan işletmelerde kayakseverlere her türlü imkanın sunulduğu vurgulayan Kaya, yayla yolunun 24 saat açık tutulduğunu kaydederek, sürücülere, her ihtimale karşı araçlarında halat ve zincir bulundurmaları uyarısı yaptı.

Tesisin, hem Ordu hem de bölge için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Kaya, "İlimizin gelişimi için havalimanımız ne kadar büyük değer ise kış turizmi ve ekonomik anlamda büyümemize ciddi katkı sağlayacak kayak merkezimiz de bir o kadar önem taşıyor." dedi.

Kaya, 27-28 Ocak'ta kar festivali gerçekleştirilecek tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Turan da Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin uzun bir aradan sonra kar tutmaya başladığını belirterek, "Tesisin işletmesi bize devredildi. Buraya gelen kayakseverlere her türlü eğitimi vermeye hazırız. Vatandaşlarımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Turan, kayak tesisine il dışından yoğun talep beklediklerini ifade ederek, merkezin bölgenin hem iktisadi kalkınması hem de sporcuların yetişmesinde önemli rol alacağını söyledi.
Kaynak: AA