'Özbekistanlı Öğrenciler Buluşması'

Türkiye'de eğitim gören Özbek öğrenciler, Üsküdar Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi.

'Özbekistanlı Öğrenciler Buluşması'
Türkiye'de eğitim gören Özbek öğrenciler, "Özbekistanlı Öğrenciler Buluşması"nda bir araya geldi.

Özbekistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ikinci katibi Bobur I. Tagaev, Üsküdar Gençlik Merkezi'ndeki buluşmada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bine yakın Özbek öğrencinin öğrenim gördüğünü ve 26 yıl içinde ilk defe böyle bir buluşma gerçekleştiğini söyledi.

Tagaev, Türkiye'de öğrenim gören öğrencileri bir araya getirecek bir cemiyet kurmayı hedeflediklerini dile getiren Tagaev, "Bugün burada birliğin kurulup kurulmaması konusunda bir oylama olacak. Olumlu sonuç çıkarsa biz büyükelçilik ve konsolosluk olarak her türlü desteğe hazırız. Kurulacak bu cemiyet, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre oluşturulacak" dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti'nde birçok reformun devam ettiğini vurgulayan Tagaev, şöyle konuştu:

"Esas olarak bu reformlardan biri gençlere önem vermek ve gençler arasındaki dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in tavsiyesiyle ülkemizde Özbekistan Gençler İttifakı adı altında bir cemiyet kuruldu. Bu ittifakın esas amaçlarından birisi de yurt dışında okuyan tüm Özbek gençlerine her türlü desteği sağlamaktır. İnşallah Özbekistan'da kurulan bu gençlik ittifakını buraya getirip Türkiye'deki gençlerle görüşerek iş birliği yapmaktır. Biz Türk Dışişleri Bakanlığı'na birçok müracaatta bulunduk. Bunlardan biri Özbek ve Türk gençleri arasında ilişkiler düzenlemekti. Bu konuda olumlu cevap aldık. Burada Özbek ve Türk gençlerinin kaynaşmasını sağlamak istiyoruz."
Kaynak: AA