İran İstihbarat Bakanı Açıklaması ''Düşman, Medya Sayesinde İslam Devletine Zarar Vermek İçin Elinden Geleni Yaptı''

İslam Seyyid Mahmut Alevi, “Düşman, medya sayesinde İslam devletine zarar vermek için elinden geleni yaptı’’ dedi.

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanı Hüccetü’l-İslam Seyyid Mahmut Alevi, İran’ın Çarmahal ve Bahtiyari eyaletinde düzenlenen oturumda 28 Aralık’ta Meşhet şehrinde protesto olarak başlayan, ancak bir sonraki günlerde provoke edilmiş iç karışıklıklara yol açan olaylara ilişkin ‘’Ülkemizde meydana gelen karışıklıkların kontrol edilmesi, İran Devletinin iktidarını ve büyüklüğünü göstermiş oldu. Söz konusu olayların nedenleri incelenmeli ve ileride buna benzer olayların gerçekleşmesi önlenmeli’’ dedi.

"Düşman, medya sayesinde İslam devletine zarar vermek için elinden geleni yaptı"

İran İstihbarat Bakanı İranlıların İslam devrimine bağlılık mitingleri adı altında gerçekleştirdiği, devlete destek mitinglerine değinerek ‘’Ülkemizdeki birlik ve beraberlik düşmanın tüm komplolarını etkisiz hale getiriyor. Düşman, medya sayesinde İslam devletine zarar vermek için elinden geleni yaptı’’ diye konuştu.

Öte yandan 28 Aralık’ta enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik sorunlar gerekçe gösterilerek, Meşhet kentinde başlayan protesto gösterileri sonucu 25 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bin 700 kişi de gözaltına alınmıştı.
Kaynak: İHA