Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajından: 'Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk milleti ve Türk devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdi ve devletimizin her bir kurumunun şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına, daima yanıbaşlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağımıza verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz, bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah'ın izniyle devletimiz, bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir' Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: '15 Temmuz gecesi sokaklara çıkanlara militan değil, ancak ve ancak kahraman denir. Sizler bu ülkenin en büyük kahramanlarısınız. Asıl militan kim biliyor musunuz? Asıl militan, bu milletin şehitlerinin cenazelerine gitmesi gerekirken, FETÖ'cü hain teröristlerin cenazelerine, PKK'lı hain teröristlerin cenazelerine gidendir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"ne gönderdiği mesajda, "Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk milleti ve Türk devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdi ve devletimizin her bir kurumunun şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına, daima yanıbaşlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağımıza verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz, bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah'ın izniyle devletimiz, bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

"Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni", Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene gönderdiği mesajında, şunları kaydetti:

"Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanlar vardır. Sizler işte böyle bir kahraman olan evlatlarınızı, uğruna can verdikleri al bayrağa sarıp, onları bekleyen cennete uğurladınız. Bu uğurda gazilik payesiyle müşerref olan kardeşlerimiz de milletimizin gönlündeki en yüce makama ulaşmışlardır. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize takdim edilen devlet övünç madalyası devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Coğrafyamızda bayrağımızı cesaretleriyle dünyaya kendilerini hayran bırakan ecdadımıza, bu uğurda hayatlarını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onlar sayesinde bin yıldır aynı toprağın üzerinde yaşayabiliyor, aynı pınarlardan su içebiliyor, beş vakit ezanlarımızı dinleyebiliyor, gönderde dalgalanan bayrağımızı gururla seyredebiliyoruz.

Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz'da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz, bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdır. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk milleti ve Türk devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdi ve devletimizin her bir kurumunun şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına, daima yanıbaşlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağımıza verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz, bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah'ın izniyle devletimiz, bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir. Bu, sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun."

- "Hem ülkemizin içindeki hem sınır boyumuzdaki tüm teröristleri arındırmakta kararlıyız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, törendeki konuşmasında, 15 Temmuz'da milletin canıyla, kanıyla istiklaline ve istikbaline sahip çıktığını, FETÖ'nün darbe girişimini püskürttüğünü anlattı.

Terörle mücadelede şehit düşenlerin yakınlarına, gazilere ve 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası takdim edildiğini belirten Kaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 74 ilimizde, 4 farklı ülkede toplam 3 bin 115 devlet övünç madalyasını şehit yakını ve gazilerimize sunuyoruz. Bunun 2 bin 226'sını gazilerimize, 889'u da şehit yakınlarımıza sunulacak." diye konuştu.

Kaya, salondaki şehit yakınlarına ve gazilere şöyle seslendi:

"Bu vatanı, bağımsızlığımızı bizlere emanet eden şehitlerimizin yakınları olan sizlere hizmet etmekten ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak da ayrıca büyük onur duyuyorum. Dünya döndükçe bu madalyalar, nişaneler sizin nesilden nesle evlatlarınıza, torunlarınıza emanet bırakacağınız bir şeref madalyasıdır. Kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesi bağımsızlığına ve özgürlüğüne ne kadar düşkün bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdi. O gece sizler meydanlara, sokaklara çıktınız, aslında çok büyük bir kahramanlık örneği sergilediniz. Maalesef birileri sizlere 'Militan' diyor. Bunu da çok üzülerek izliyoruz. 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkanlara militan değil, ancak ve ancak kahraman denir. Sizler bu ülkenin en büyük kahramanlarısınız. Asıl militan kim biliyor musunuz? Asıl militan, bu milletin şehitlerinin cenazelerine gitmesi gerekirken, FETÖ'cü hain teröristlerin cenazelerine, PKK'lı hain teröristlerin cenazelerine gidendir. Milletimizin istiklali ve istikbali için sokaklara çıktınız, biz sizlere 'Kahramanlarımız' diyoruz."

Bakan Kaya, "Hem ülkemizin içindeki hem sınır boyumuzdaki tüm teröristleri arındırmakta kararlıyız. Bizim için PKK ile mücadele ne kadar kutsalsa, FETÖ ile de aynı kararlılıkta mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. PKK’sı, YPG’si, DEAŞ’ı, FETÖ'sü, tüm terör örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz, bağımsızlığımız söz konusu olduğunda hiç tereddüt etmeden ihanet şebekelerinin hepsini çökertecek güce ve imana sahip bir milletiz." dedi.

- "Bir millet, düğüne gider gibi ölüme koşuyorsa, onu yenebilecek hiçbir güç yoktur"

İstanbul Valisi Vasip Şahin millet olmanın birikim, fedakarlık, tecrübe ve kahramanlık gerektirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bunların hepsini bir arada toplayan milletimiz, dünyada en önemli milletlerden ve bağımsızlığı kaybetmeyen, hiç boyunduruk altına girmemiş bir iki milletten biri olmuş. Bunu da fedakarlığı ve cesareti sayesinde elde etmiş. Bir millet, eğer düğüne gider gibi ölüme, şehadete koşuyorsa, onu yenebilecek hiçbir güç, hiçbir teknoloji yoktur. Bizim milletimiz, bunu her vesileyle göstermiş bir millet, tarih boyunca, Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da saldırının her türlüsüne karşı dimdik ayakta durmayı ve onları yerle bir etmeyi başarmıştır. Bugün onun nişanesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şehit yakınlarımıza ve gazilerimize devlet övünç madalyası ve beratını takdim ediyoruz."

- "En kıymetli beraatı sizler bu aziz millete armağan ettiniz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da Türkiye'nin, her zaman birilerinin hedefi olduğunu dile getirerek, "Kahramanlıklar bizi ayakta tutmuş, devlet olarak bizi var etmiş ama düşmanlarımız da farklı metotlar bulmuş. 15 Temmuz herhalde hiçbir milletin başına kolay kolay gelmeyecek bir hadise. 15 Temmuz'da verilen karşılık da dünyada görülmeyecek bir kahramanlık." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise “15 Temmuz gecesini, bu ülkeyi bölmek, parçalamak, bağımsızlığımızı ortadan kaldırmak, milleti birbirine düşürmek, bu topraklarda, coğrafyada, iştahı ve gözü olanların cirit atacağı bir ortama dönüştürmeyi hedefleyen alçaklara karşı yaşama hakkınızı ortaya koyarak, bütün varlığınızla, gücünüzle mücadele vererek sabah olmadan önlediğiniz için en kıymetli beraatı sizler bu aziz millete armağan ettiniz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya ve Vali Şahin tarafından 220 devlet övünç madalyası ve beratı, şehit yakınlarına ve gazilere sunuldu.
Kaynak: AA