Başkent Ankara Kültür Sanat Festivali Başladı

Başkent Ankara Kültür Sanat Festivali Nata Vega Alışveriş Merkezi bahçesinde başladı. Festivalde 81 ilden gelen yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar, geleneksel el sanatları ve daha pek çok kültürel ve sanatsal değerler yer alıyor.

Başkent Ankara Kültür Sanat Festivali Başladı
Bünyesinde, Ankara’da bulunan 28 Hemşehri Dernekleri Federasyonu da dahil 100’den fazla sivil toplum kuruluşunu barındıran Başkent Ankara Meclisi tarafından düzenlenen Başkent Ankara Kültür Sanat Festivali Nata Vega Alışveriş Merkezi bahçesinde başladı.

Festivalin açılışı Ankara Sanat Kulubü ekibinin folklor gösterisiyle başladı.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, düzenlenen festivalde unutulan sanatların görüleceğini ve unutulan tatların kurulan stantlarda tadılacağını ifade ederek, etkinlik alanını kendilerine tahsis eden Nata Vega Alışveriş Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. Ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Nevzat Ceylan ve beraberindekiler festivalin açılış kurdelesini kesti.

Başkent Ankara Kültür Sanat Festivali’nde kurulan stantlardan ailesiyle birlikte alışveriş yapan Hilal Mermer, “Her stanttan bir parça bir şey almaya çalıştık. İyi düşünmüşler. Lezzetlerine de bakabiliyorsunuz. Biz severiz dokunarak alışveriş yapmayı. O yüzden güzel oldu. Herkese tavsiye ederiz. Havada güzel olunca hafta sonunu burada değerlendirdik” diye konuştu.

Saadet Erkılıç ise, “Her şeyi almayı düşünüyoruz. Her şey çok güzel, yöresel. Memleketimiz Yozgat Ankara’da oturuyoruz. Yağ, peynir çeşitleri, sucuklar var her şey var alabiliriz. Çok güzel her şey yöresel oluşu güzel. Onun için alacağız” ifadelerini kullandı.

Festivale Trabzon’dan gelen Emin Can Güdü, stantlarında Trabzon’dan getirdikleri tereyağ, telli peynir, köy peyniri gibi yöresel ürünleri sattıklarını kaydetti.

81 ilden gelen yöresel ürünlerin yer aldığı, geleneksel el sanatları ve daha pek çok kültürel ve sanatsal değerlerin yansıtıldığı festival, 18 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA