Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında Tır Kuyruğu

Yurt dışına çıkmak için bekleyen tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 7 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında Tır Kuyruğu
Avrupa'ya gitmek isteyen tırlar, sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

İhracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruk oluşturdu.

Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 7 kilometreye ulaştı.Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 600, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünden ise yaklaşık 300 tır, yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Tır şoförü Aydın Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamdan bu yana sırada beklediğini söyledi.

Uzayan kuyrukların tır şoförlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Özalp, "Saatlerdir sırada bekliyorum. Kuyrukta beklemek bizleri çok yoruyor. Akşamdan beri 4 kilometre gelebildim. Problemin ne olduğunu ve kimden kaynaklandığını da tam olarak bilmiyoruz. Yetkililerimiz bu soruna kalıcı bir çözüm bulsun. Kuyrukta insani ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Bu kuyruklar ülke ihracatını da etkiliyor. Biz taşıdığımız malları en kısa sürede teslim edip işimiz bitirmek için çalışıyoruz." dedi.

Almanya'ya giden tır şoförü Yunus Kır da 10 saattir sırada beklediğini belirterek, "Önümde 5 kilometrelik kuyruk var. Tahminen yarın gece çıkarım. Bu sıralar Türkiye'nin bütün ihracatını ve ithalatını engelleyen bir durum. Bu konuya yetkililerimizin çözüm bulmalarını talep ediyoruz." diye konuştu
Kaynak: AA