Akmeşeli Artık Doğalgaz İle Isınıyor

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın girişimleriyle doğalgaza kavuşan Akmeşe halkı, artık evlerinde doğalgaz ile ısınıyor.

Akmeşeli Artık Doğalgaz İle Isınıyor
İzmit merkeze 27 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 2 bin nüfuslu Akmeşe’de doğalgaz kullananların sayısının her geçen gün artıyor. Büyükşehir ve İzmit Belediyesi’nin katkılarıyla bütün cadde ve sokaklara doğalgaz hattı döşenen bölgede 399 adet servis kutusu konulduğu ve ilk etapta 30’a yakın kişinin aboneliklerini başlattığı belirtildi. Doğalgaz şirketinden yetkililer ise kulanım oranının her geçen gün arttığını belirtti.

Akmeşe Atatürk Mahallesi Muhtarı Refik Akyüz, doğalgaza kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirterek İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a teşekkür etti. Vatandaşlar da mahallelerine astıkları afişle duydukları mutluluğu ifade ettiler. Evinde doğalgaz kullanmaya başlayan Ümmü Yıldırım, Münevver Kanık ve Miray Yıldırım ise “Bugünleri hayal bile edemezken şimdi ise doğalgaz kullanıyoruz. Bize bu mutluluğu yaşatan belediye başkanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde duygularını dile getirdiler.

Atatürk Mahallesi sakinlerinden İrfan ve Nurcan Alyüz çifti de doğalgaz sayesinde büyük rahatlık yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Ercan Koç da, doğal gazın rahatlığının ve kolaylığının mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, daha önce kullandıkları mutfak ve banyo tüplerini evlerinden çıkardı.

Akmeşeli vatandaşların doğalgaz abonelik işlemleri için İzmit’e gelmesine gerek olmadığını söyleyen ilgililer “Her Çarşamba günleri mahalle konağı içerisinde abonelik işlemleri yapılmaktadır” dediler.
Kaynak: İHA