AK Parti Kütahya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: 'Şimdi dünya yeniden kurulurken, yeni bir düzen arayışı içindeyken Türkiye'yi tekrardan kendi içine kırmak, kapatmak istiyorlar ama biz ne yapıyoruz? Biz, heyecanımızdan, aşkımızdan hiçbir şey kaybetmeden ve bizim özgüvenimize saldırdıklarını bilerek, bizim itibarsızlaştırılmaya çalışılan başarılarımızı, kahramanlıklarımızı daha da perçinleyerek, yolumuza devam ediyoruz'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şimdi dünya yeniden kurulurken, yeni bir düzen arayışı içindeyken Türkiye'yi tekrardan kendi içine kırmak, kapatmak istiyorlar ama biz ne yapıyoruz? Biz, heyecanımızdan, aşkımızdan hiçbir şey kaybetmeden ve bizim öz güvenimize saldırdıklarını bilerek, bizim itibarsızlaştırılmaya çalışılan başarılarımızı, kahramanlıklarımızı daha da perçinleyerek, yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Ünal, Kütahya Yeni Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Kütahya 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de dizayn edilen siyaseti, anlayışı, vesayeti değiştirdiğini ve milletin iradesini iktidara taşıdığını söyledi.

AK Parti'nin bir millet hareketi olduğunu belirten Ünal, "AK Parti'nin hamurunu bu millet yoğurdu, kumaşını bu millet dokudu. O yüzden AK Parti'li siyasetçi, masanın öbür tarafında değil, milletin içinde olandır. AK Parti'li siyasetçi, kendisini milletin üstünde değil, milletin hizmetkarı olarak görür. Kendisini makam ve mevkiyle değil, görev ve sorumlulukları, misyonu, davası, derdiyle, büyük hayalleri ve tasavvuruyla tanımlar. O büyük hayal ve tasavvur, 2023, 2053, 2071 Türkiye'sidir ve bu, Türkiye'nin çocuklarının hayalidir." diye konuştu.

Ünal, bu hayalleri gerçekleştirmek için lider Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber yürüdüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bizim siyasetimizi anlamayanlar, liderimizle kurduğumuz ilişkiyi kendi süfli düşünceleriyle açıklamaya kalkışıyor. Bizim Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkimiz, bu siyasi hareketin lideriyle olan ilişkisidir. Bizim Recep Tayyip Erdoğan'a olan sadakatimiz, istikametimize olan sadakatimizdir. Biz, Recep Tayyip Erdoğan istikamet üzere olduğu için, aynı istikamete yürüdüğümüz için Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşı olmaktan onur duyuyoruz. Bunlar zannediyorlar ki biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın kişiliğine teslim oluyoruz. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın teslimi olduğu davaya, ideale, istikamete, inanca, vizyona, derde teslim olmuşuz. Bunlar anlamıyorlar."

- "Bütün rüyalarımızı bu ülkeyle ilgili görürüz"

Bazılarının partinin birliğini ve beraberliğini anlayamadığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Anlayamadıkları için bizi bazen şöyle değerlendiriyorlar, 'Yahu bunlar makarna, kömür verip oyalıyorlar ya da bunlar, göbeğini kaşıyan adamdan, bidon kafalılardan oy alıyorlar.' Bize böyle diyenler, bu ülke tehlikeye girdiğinde ne yaparlar biliyor musunuz? Marketlere, ATM'lere koşarlar, misafir gibi yaşarlar. Onlar, bu ülke için ellerini taşın altına koymazlar, risk almazlar, onların bu ülke için bir derdi, gördükleri rüyaları, kurdukları hayalleri yoktur. Oysa biz, bütün rüyalarımızı bu ülkeyle ilgili görürüz ve bütün hayallerimizi bu ülkeyle ilgili kurarız. O yüzden bizim bu milletle, liderimizle kurduğumuz ilişkiyi, kongrelerimizdeki heyecanı anlamalarını beklemiyoruz. Biz, bir değişim ve yenilenme olarak görüyoruz, kongrelerimizi. Yeni bir heyecanın, ilk günkü aşkla yola çıkmanın, heyecanı duymanın yeridir, bizim kongrelerimiz. O yüzden bizi anlamalarını beklemiyoruz."

- "Yolumuza devam edeceğiz"

Ünal, dünya değişirken geçmişte Türkiye'nin kendi içine kapatıldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbelerle, müdahalelerle Türkiye'nin değişen, gelişen dünyaya entegre olmasını engellemiş, 1990'larda Sovyet Rusya dağıldıktan sonra bizim soydaşlarımızla ilişki kurmamız gerekirken, 28 Şubat'ı yaşamışız. Şimdi dünya yeniden kurulurken, yeni bir düzen arayışı içindeyken Türkiye'yi tekrardan kendi içine kırmak, kapatmak istiyorlar ama biz ne yapıyoruz? Biz, heyecanımızdan, aşkımızdan hiçbir şey kaybetmeden ve bizim öz güvenimize saldırdıklarını bilerek, bizim itibarsızlaştırılmaya çalışılan başarılarımızı, kahramanlıklarımızı daha da perçinleyerek, yolumuza devam ediyoruz. 15 Temmuz'a neden kontrollü darbe diyorlar? İtibarsızlaştırmak için. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan kahramanlara neden 'militan' diyorlar? İtibarsızlaştırmak için. Bunların bilincinde olarak, onların ne yaptığını görerek, bizim ne yapmamız gerektiğine odaklanarak yolumuza devam edeceğiz. Her birimiz, mahallemizde, ilçemizde, ilimizde, bölgemizde ve hasılı ülkemizi çıplak ellerimizle tutarak, yolumuza devam edeceğiz."

- "Türkiye'yi birlikte inşa ettik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da bu kutlu yolculukta 15 yılı aşkın iktidarları döneminde Türkiye'yi değiştirip, dönüştürdüklerini söyledi.

Ataş, 2002 yılında memurunun maaşını ödeyemeyen, hastanelerde insanların rehin alındığı bir Türkiye'yi devraldıklarını, bugün Türkiye'nin il ve ilçelerinde 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti sunulduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

"70-80 kişilik sınıflarda eğitim gören eğitim sisteminden Türkiye'yi devraldık, çocuklarının ders kitaplarını dönem sonuna kadar temin edemeyen bir Türkiye'yi devraldık. Hamdolsun iktidarlarımız döneminde 15 yıldır çocuklarımızın ders kitaplarını ücretsiz olarak okullarının açıldığı gün masalarının üzerinde temin eden, ihracatımızı 36 milyar dolardan alıp 158 milyar dolara çıkaran bir Türkiye inşa ettiniz."

AK Parti'nin 79 yılda 6 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılan bir Türkiye'yi devraldığını anımsatan Ataş, "15,5 yıla 18 bin kilometre bölünmüş yol yapılan bir tür Türkiye inşa ettiniz. Türkiye'yi ilk defa hızlı trenle buluşturan kadrolarsınız. En son büyümede yüzde 11,1'i yakalamış ve dünya şampiyonu olmuş bir Türkiye'yi inşa ettiniz. Bundan dolayı sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum. 2019, 2023 ve 2071 hedeflerine yürüdüğümüz bu kutlu yolculukta daha nice yıllar Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, milletin adamıyla birlikte yol yürümeyi rabbim bizlere nasip etsin." sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA