Zalimi destekleyen İran zalimlerin zulmüne uğruyor

Bir zamanlar Afganistan ve Irak'ın işgalinde Amerika'ya yardım eden İran, şimdilerde Amerika'nın tezgahladığı oyunlarla işgalin eşiğine mi geliyor?

Zalimi destekleyen İran zalimlerin zulmüne uğruyor
Zalimi destekleyen İran zalimlerin zulmüne uğruyor
İran'da dün gece gösterilerde 9 kişi daha öldü. Ülkede düzenlenen gösterilerde toplamda ölü sayısı 27'ye çıktı. İran'da protesto gösterileri ve şiddet devam ederken İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, sosyal medyada İran'daki son olaylar hakkında yapılan “kara kampanyaları” İran halkına karşı başlatılan “vekalet savaşı” olarak niteledi.

Al Mayadeen kanalına konuşan Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, İran'daki son gelişmeleri değerlendirirken, “İran'daki olaylarla ilgili oluşturulan hashtaglar ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan tarafından yönetiliyor” dedi.

2013 yılında İran Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'Afganistan ve Irak'ın işgalinde Amerika'ya yardım ettik. Yine de ABD'ye yaranamadık' açıklamasında bulunmuştu.

Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti de, 'Biz olmasak ABD, Afganistan'a giremezdi' demişti.

Peki ABD'ye bir türlü yaranamayan İran, şimdilerde Amerika'nın tezgahladığı oyunlarla işgalin eşiğine mi geliyor?

TÜRKİYE DE KARIŞSIN DİYE UĞRAŞMIŞTI

Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesine karşı başlatılan eylemlerde yabancılar da yönlendirici rol almıştı. Emniyet'ten edinilen bilgiye göre; gözaltına alınanan Gezi provokatörünün Shayan Shamloo adından bir İran ajanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Türkiye dahil, Afganistan ve Irak'a düşmanlık edip Amerika'ya yardım eden İran'ın unuttuğu tek şey şu:

Zalimi destekleyenin gün gelip o zalimlerin zulmüne uğrayacağı gerçeği...