Üç Oy Fark Kavgası

Tokat’ta Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası’nın mevcut Başkanı Mehmet Bekçi’nin 3 oy farkla yeniden başkanlığa seçilmesi arbedeye neden oldu.

Üç Oy Fark Kavgası
Tokat Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası seçimleri delegelerin çoğunluğunun sağlanması ile birlikte sabah saatlerinde başladı.

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinde mevcut Başkan Mehmet Bekçi ile başkan adayı Murat Pusat arasında gerçekleşen seçimlerde odaya kayıtlı 329 esnaftan 299’u oylarını kullandı. Sandıkların kapanmasıyla birlikte ilçe seçim kurulu yetkilileri tarafından oylar sayılmaya başlandı. 299 oda üyesinin oy kullandığı seçimlerde 149 oyla Başkan Bekçi yeniden seçilirken, rakibi Murat Pusat 146 oyla seçimi kaybetti. 3 oy farkla seçimi kaybeden Murat Pusat’ı destekleyen oda üyeleri sonuçlara itiraz edince salonda arbede yaşandı. Emniyet güçlerinin müdahalesi sonrasında taraflar sakinleştirilirken Murat Pusat’ın sonuçlara itiraz edeceği öğrenildi.

Başkan Mehmet Bekçi kongrenin güzel başladığını fakat farkın çok az olmasının kaybeden tarafın sinirlerini gerdiğini söyledi.

Başkan Bekçi, "1 oy da olsa, 2 oy da olsa, 3 oy da olsa delegeler bu görevi tekrar bize tevdi etti. Tabii ki arzu edilmeyen bir görüntüydü. Ama olabilir seçim atmosferinde bunlar yaşanabilir. Onlar da bizim arkadaşlarımız, onlar da bizim dostlarımız, onlar da bizim meslektaşlarımız. Bundan sonraki süreçte inşallah onlar taşkınlığı yaptılar ama yine gönüllerini almak biz büyüklere düşecek" dedi.

Başkan Mehmet Bekçi, oda seçimlerinin tamamlanması sonrasında yapılacak olan ve hala Başkanlığını yaptığını Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı seçimlerinde de yeniden aday olacağını söyledi.

Kaynak: İHA