Torbalı 2018'İ Açılışlarla Karşıladı

Torbalı Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşen Türkmenköy ve Yoğurtçular sosyal eğitim merkezlerinin açılışı yapıldı.

Torbalı 2018'İ Açılışlarla Karşıladı
Torbalı Belediyesi, yeni yılın ilk gününde Türkmenköy ve Yoğurtçular mahallesi sosyal eğitim merkezi binalarının açılışını gerçekleştirdi. Çifte açılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da katıldı.

İlk tören Türkmenköy Mahallesinde yapıldı. Mahalle muhtarı Ali Çıvgın, bir yıl önce temeli atılan Sosyal Eğitim Merkezinin kısa sürede tamamlandığını, köye çok önemli bir merkezin kazandırıldığını belirterek “Çok amaçlı bir merkez, şık bir bina, düğün salonu, muhtarlık binası, kurs evi, sosyal alanlar, kahvehane, çocuk parkı, toplantı salonu ve kuaför gibi köyün birçok ihtiyacının karşılandığı bir merkeze kavuştuk. Belediye başkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Altyapı ve çevre düzenlemesinde, spor alanlarında da yatırımlar yaptılar. Türkmenköy’de yapılan hizmetler için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Torbalı’nın kentleşmede, konut satışında, nüfus artışında, üretimde, kamu ve özel sektör yatırımlarında, ihracatta, ticarette, vergi ödemelerinde, oluşturduğu yeşil alan miktarında, çevre ve sosyal belediyecilik projelerinde, sağlık, eğitim, ulaşım hizmetlerinde son 4 yılda 2 kat büyüdüğünü belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “135 projemizi 200’ e çıkaracağız. Topyekun bir kalkınmayı, büyümeyi, kentleşmeyi, yaşamın bütün alanlarına yansıtacağız. Torbalı’ya yaptığımız hizmet ve yatırımlara muhtarlarımız öncülük, rehberlik yapıyor. Öncelikleri onlar belirliyor. Muhtarlarımız istiyor biz gerçekleştiriyoruz. Türkmenköy, bugüne kadar hizmet konusunda geri kalmış bölgelerimizin başında geliyordu. Biz göreve gelince Türkmenköy’de 300 ton asfalt, 628 metrekare kilit taşı, 135 metre bordür, 2 bin 760 metrekare yol çalışması yaptık. Sağlık ocağı yaptık, camimizin eksiklerini giderdik, bugün de köy konağımızı hizmete açıyoruz ama bu hizmetler Türkmenköy’e yetmez, Türkmenköy her hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır” diye konuştu.

Başkan Görmez’in konuşması sırasında Türkmenköylü minikler pankart açarak halı saha istedi. Başkan Görmez de “Gençleri kıracak değiliz” diyerek mahalleye bir de halı saha sözü verdi.

“2018’e açılışlarla, hizmetlerle başladık”

2018 yılının hizmet ve açılışlarla başladığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Belediye başkanımız Adnan Yaşar Görmez görevde bulunduğu süre boyunca hep ortaya projeler, hizmetler koydu. Ancak muhalefet Torbalı’ya bu hizmetleri layık görmedi, sürekli çatlak sesler duyduk. Türkmenköy’e bu kadar büyük hizmet yapılır mı dediler. İşte aradaki farkı görün. Bir tarafta ‘bu hizmetler Türkmenköy’e az’ diyen AK Partili bir belediye başkanımız, diğer tarafta da ‘Türkmenköy’e bu hizmetler fazla’ diyen bir muhalefet var” dedi.

2014 yılından bu yana Torbalı’da ciddi anlamda bir hizmet atağının olduğunu dile getiren Kaya, “Gerek genel iktidar, gerek yerel iktidar olarak Torbalı’ya birçok hizmetler kazandırdık. Bu yılın sonunda ilçemizdeki proje sayısı 200’ü bulacak. Hükümet, belediye ve ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları olarak hepimiz yumruğumuzu aynı yere vurunca bu hizmetler oluyor” ifadelerini kullandı.

Türkmenköy’den sonra Yoğurtçular’da da köy konağı açılışı yapan Başkan Görmez, “Torbalı olarak Yoğurtçular’a bir borcumuz vardı. Muhtarımız Mehmet Öncül ile görüştük, bu arsayı satın alıp, konağımızı inşa ettik. Belediyemizin kaynaklarını adaletli bir şekilde 60 mahallemize eşit olarak yaymaya çalışıyoruz. Görev süremizi doldurduğumuz zaman inşallah her mahallede en az bir eserimiz olacak. 2018 yılına hizmetle başladık, öyle de devam edeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik, şimdi fazlasını yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA