TKDK IPARD II 3'Üncü Başvuru Çağrı İlanı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Çelik:'5 yılda 70 milyon lira civarında hibe desteği karara bağlanmış ve ödenmiş durumda'.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü IPART II 3. Başvuru çağrı ilanına çıktı.

Bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu'da 370 bin nüfusun yaklaşık 250 bininin kırsalda yaşadığını belirtti.

Çoğunluğun kırsalda yaşadığını ifade eden Karadeniz, "Kırsal alanda yapılacak yatırımların nüfusumuzu korumak ve büyütmek adına önemli olduğu kanaatindeyim. Kastamonu'ya bu programın iyi bir şekilde duyurulması ve yatırıma dönüştürülmesi için bu toplantıyı organize ettik. 252 milyon avroluk bir pasta var. Bu pastadan ne kadar çok Kastamonu'ya getirebilirsek Kastamonu için o kadar kardır." dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise TKDK'nın birçok alanda destek verdiğini hatırlattı.

Üreticilerin destek alanlarına ilgi göstermesini isteyen Çelik, şunları söyledi:

"Bugüne kadar yaklaşık 50 milyon lira civarında işletmelerimize hibe desteği sağlanmış. 20 milyon da destek verilmesi kesinleşmiş proje var. 5 yılda 70 milyon lira civarında hibe desteği karara bağlanmış ve ödenmiş durumda. Üçüncü çağrısında da daha büyük hibeleri vermek istiyor. Bunun için talepler toplanmaya başlanacak. Birçok konuda destek çeşitlilik söz konusu. İnşallah üreticilerimiz buna ilgi gösterirler. İnşallah daha fazla destek ilimize kazandırılır. "

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise amaçlarının daha fazla kişiyi destekle buluşturmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA