Taşeron İşçiler Kadroya Geçmek İçin Başvurularını Yapıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçiler, kadroya geçiş için başvurularını dualar eşliğinde gerçekleştirdi. Taşeron işçiler, sevinçlerini alkışlarla dile getirdiler.

Taşeron İşçiler Kadroya Geçmek İçin Başvurularını Yapıyor
Geçtiğimiz günlerde hükümetin açıkladığı bir milyon taşeron işçiye kadro müjdesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesinde ve EGO Genel Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan işçiler, kadroları için dualar eşliğinde başvurularını gerçekleştirdiler. EGO Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Sütçü başvuru sürecini şöyle anlattı:

“Sürecimiz, ilk 10 gün arkadaşlarımızın kadroya geçmek için başvurularını alacağız, daha sonra bu başvurular değerlendirme sürecinden geçecek ve bu süreçte olası bir aksilik çıkarsa kadroya girme hakkı olmayan ve başvuran işçileri de değerlendirmeye alacağız. İtirazlar olursa onlar değerlendirilecek ve son olarak adaylar sınav aşamasından geçecek. Bizim yerel yönetimlerde farklı bir uygulama var, bizi sınav komisyonumuz valimizin görevlendireceği kişinin başkanlığında ve kurumumuzdan yetkililerle oluşacak. Komisyon marifetiyle gerçekleşecek. Sorular valilikte ayarlanacak. Bakanımızın açıkladığı gibi burada bir eleme amacı taşımıyoruz. Bizim amacımız belirlenmiş prosedürlere uygun arkadaşlarımızın değerlendirmelerini yapıp hepsini kadroya geçirmek. Şuan müracaat eden herkes geçecek.”

“Artık rahatladık”

EGO Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin temizlik biriminde taşeron olarak çalışan kadın işçiler duygularını şöyle dile getirdi:

“Çok güzel bir duygu yaşıyoruz şuan. Beklemediğimiz bir şeydi. İşten çıkarılma korkumuz vardı en azından iş garantimiz oldu. Şirkette 3 yılda bir sözleşme yapılıyordu, her an çıkarılacağız diye korkuyorduk. Artık rahatladık. Ben 9 yıldır burada çalışıyorum ama 20 yıldır burada çalışan arkadaşlar var.”

EGO Genel Müdürlüğü Destek Biriminde taşeron olarak çalışan işçiler de, "Bizim için çok iyi oldu. Devletimizden Allah razı olsun. 16 senedir burada çalışıyoruz. Şirket sürekli değişiyordu. Çok mutluyuz. Geleceğe biraz daha güvenle bakıyoruz artık. İşten çıkarılma korkumuz vardı o da kalmadı inşallah. Bu yasayı getiren Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Artık devlet güvencesine geçtik. Herkesten Allah razı olsun” dediler.

Kadro için başvurularını yapan taşeron işçiler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra iş başı yaptılar.
Kaynak: İHA