Sağlık Çalışanlarının 2018 Talepleri

Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarının 2018 yılı taleplerini açıkladı. Başkan Özdemir, yeni istihdam ile iş yükünün azaltılması, yıpranma payının yasallaşması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması taleplerinin yeni yılda gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Sağlık Çalışanlarının 2018 Talepleri
Hükümet ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ile 2017’de sağlık çalışanları için önemli kazanımlar gerçekleştiğini belirten Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir; özveriyle, fedakarca çalışan sağlık personelinin 2018 yılında gerçekleşmesini istediği talepleri olduğunu ifade etti.

2017’nin son günlerinde sendikal anlamda elde ettikleri büyük başarılardan birinin 4/C’lilerin 4/B kadrosuna alınması olduğunu belirten Özdemir, “Bunun yanı sıra taşeron çalışanlara kadro verilirken, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapanların kadroya dahil edilmemesi bir eksikliktir. 2018’de bu kardeşlerimiz için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en önemli sorunlarından yıpranma payının yasalaşma sürecine girildiğini ifade eden Özdemir, “2018, bu sürecin bütün çalışanları kapsayacak şekilde yasalaştığı bir yıl olmalıdır. Bunun yanı sıra ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz döner sermaye sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddetin önlenmesi için etkin yasal düzenlemelerin de 2018’de hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kamu Personeli Danışma Kurulu, Kurum İdari Kurul toplantılarına taşıdığımız konuların çözüme kavuşturulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 200 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı kazandıran sendika olarak lisans tamamlamada mağduriyet yaşayan kardeşlerimizin sesi olacak ve taleplerini hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın 2018’in ilk ayında sağlık çalışanlarıyla ilgili düzenlemeler içeren yasal bir düzenlemeye gidileceğini açıkladığını ifade eden Özdemir, şu bilgileri verdi: “Bu düzenleme gerek bizim ilettiğimiz talepler gerekse sahanın gerçekliğine uygun şekilde gerçekleşmeli, verilen sözlere umut bağlayan sağlık çalışanlarında hayal kırıklığı oluşturmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalışmakta, fedakarlıklarla işlerini yapmaktadır. Bu özveri karşılıksız bırakılmamalı, taleplerini karşılayacak, motivasyonlarını artıracak düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bunların başında ise yeni istihdamlar yapılarak iş yükünün azaltılması, yıpranma payının herkesi kapsayacak şekilde yasalaşması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, şiddeti kesin olarak önleyici düzenlemelerin hayata geçmesi gelmelidir. 2017’nin son günlerinde bakanlığımızın çalışan motivasyonunun artırılmasına yönelik yayınladığı genelgeyi önemsemekle birlikte esas konunun bu genelgenin hayata geçmesi ve uygulanması olduğunun farkındayız. Bu genelgenin uygulanmasını takip edecek ve aksayan yönleri bakanlığımızla paylaşacağız.”
Kaynak: İHA