Yürüyerek Gittiği Hastaneden Sedyeyle Çıktı

Kalçasındaki kireçlenme sebebiyle yürüyerek gittiği hastaneden sedyeyle çıkan, 3 kere kalçasına platin takılan ancak iddiaya göre platinlerin çıkması sebebiyle yatağa bağlı kalan yaşlı kadın, sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım istedi.

Yürüyerek Gittiği Hastaneden Sedyeyle Çıktı
Kalçasında kireçlenme rahatsızlığıyla hastaneye giden 67 yaşındaki Hatice Atik, yürüyerek gittiği hastaneden sedyeyle çıktı. Üç ay önce rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı il Kütahya’da gittiği hastanede, Hatice Atik’e doktorlar ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ameliyatla kalçasına platin takılan yaşlı kadın, ameliyatın ardından 10 gün hastanede kaldıktan sonra evine gitti. Evine gittiğinde kalçasındaki platinin çıkması ile ağrılar içinde kıvranan yaşlı kadın, apar topar tekrar hastaneye gitti. Kalçasına yeniden platin takılan yaşlı kadının tekrar platin kayma sorunu yaşaması ile üçüncü kez ameliyata alındı.

Yapılan ameliyatlardan sonuç alamayan yaşlı kadın, İzmir’e sevk edildi. İzmir’deki hastanelere başvuran ancak iddiaya göre hiçbir hastanenin ameliyatı yapmadığını belirten aile, en sonunda bir üniversite hastanesinin ameliyatı yapabileceğini söylediğini belirtti.

Büyük mutluluk yaşayan aile, 4 bin TL’lik ameliyat masraflarını ödeyemeyeceğini söyleyince, iddiaya göre üniversite hastanesi de yaşlı kadının ameliyatını erteledi. Üç aydır yatağa bağımlı yaşayan yaşlı kadın, eski sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım istedi.

“Ne bileyim ben cahilim kireçlenmeyi iğneyle alacak sandım”

Köyden doktora gittiğinde doktorun kendisine basit bir işlem yapacağını sandığını belirten yaşlı kadın, “Doktor bana ‘Kireçlenme var’ dedi.

Ben de ne biliyim cahilim, azıcık kireçlemeyi iğneyle, şırıngayla alacak zannediyorum. O da 60-70 tane dikiş atmışlar, görsen dayanamazsın. 10 gün durdum sonra hastaneden köye gönderdi. Köyde de karyolada yatarken kalkayım dedim ‘küt’ dedi, zannedersem platin kırıldı. Sancıdan duramadım, ağlaya ağlaya tekrar ambulans çağırdık ve köyden Kütahya’ya gittik. Yine ameliyat ettiler. Tekrar ameliyattan geldim, doktor beni yürüteceğini söyledi.

Yürüyemeyeceğimi söyledim, ama hocamız yürümem gerektiğini söyledi ve o anda yine platin kaydı. ‘Hocam bak gene çıktı’ dedim. ‘Çıksın bir daha yaparız’ dedi.

Hemen doktor çağırdı ve bir doktor bir yanımdan diğeri bir yanımdan asılarak küt geçirdiler. ‘Hadi geçti’ dediler, sevindim bende. Sabah kalktım gene aynı sancılarla geçmediğini söyledim ve tekrar ameliyata alındım” diye konuştu.



“Yürüye yürüye gittim, bir daha kalkamadım”

Hastaneye sadece bir ağrı sebebiyle gittiğini anlatan Hatice Atik, “Yürüye yürüye gittim tek değneğimle. Girdim içeri bir ki gün yattım, üçüncüsü gün ameliyata girdim. Bir daha kalkamadım artık, yattım kaldım. Platin sürekli çıktı, devamlı yattım iltihap oldu. 3 aydır tuvalete gidemiyorum, kalkıp şurada oturup yemeğimi yiyemiyorum. Namaz desen zaten kılamıyorum, hiçbir şey yapamıyorum. Gücüm yok, tutup çocuklar kaldırıyorlar, çocuklar tutup yatıyorlar, kendim dahi yatamıyorum” ifadelerini kullandı.

“İyileşmek için gittim daha fena oldum”

Bastonuyla yürüyerek gittiği hastaneden sedyede çıktığını ve o günden bu yana yatağa bağlı kaldığını vurgulayan talihsiz kadın, “Doktorların bana bakmasını istiyorum. İyi olmak için hastaneye gittim, iyi olamadım. Kötü oldum, daha fena oldum geldim” dedi.



“Hastanede olması gerekirken evde zor şartlarda duruyor”

Yaşlı kadının oğlu Süleyman Atik de annesinin Kütahya’da doktorların sürekli ameliyat etmesi üzerine İzmir’e sevkini istediklerini ve ancak gittikleri hastanelerde ameliyat edilmediğini, doktorların sürekli ertelediğini iddia etti. Gittikleri üniversite hastanesinin de idrar enfeksiyonu olması sebebiyle ameliyatı ileri bir tarihe attığını ancak süre dolmasına rağmen hala kendilerinin aranmadığını öne süren Atik, “Bu hastanın hastanede olması gerekirken, evde zor şartlarda duruyor. Sürekli iltihap akıyor, biz bakabildiğimiz kadar bakıyoruz ama daha iyisini yapamıyoruz. Annemin ameliyat olması bakılması için büyüklerimizden yardım, destek istiyoruz. Doktor buluyoruz ama sanırım 3-4 ameliyat olduğu için hiçbirisi yanaşmıyor. Telefonumu alıyorlar, ‘Yer olunca arayacağız’ diyorlar, biz de mutlu şekilde eve geliyoruz, arayacaklar diye fakat arayan soran olmuyor. Sağlık Bakanlığını da aradım; hiçbir doktora bakılamadığımızı, hastanın evde değil hastanede olması gerektiğini söyledim. Ama oradan da henüz yanıt alamadım” ifadelerini kullandı.

“Oturamıyor, kalkamıyor”

Babası ile birlikte annesinin ihtiyaçlarını zorlukla karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Süleyman Atik, “Annemin tek istediği; bir lavabo ihtiyacını gidersin, kapının önüne çıksın, zaten başka hiçbir şey istemiyor. Bir dakika bile ayakta duramıyor zaten. Kendisi hiçbir şekilde sağa sola dönemiyor, oturamıyor, kalkamıyor. Ben tek başıma babamın da yardımlarıyla annemin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” dedi.



“Hastaneye yürüyerek gittik sedyeyle çıktık”

Yaşlı kadının 80 yaşındaki eşi Mustafa Kemal Atik ise gecesi gündüzleri olmadığını, eşinin bu durumunun kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Eşinin ağrıdan duramadığını belirten Mustafa Kemal Atik, “Ben de dayanamıyorum. Tuvaleti geliyor, yalnız başına hakkından gelemiyorum. Çocukların yardımıyla yatırıp kaldırıyoruz. Devlet büyüklerimizden başka hastanelerde iyi olmasını istiyoruz. Biz hastaneye yürüyerek gittik sedyeyle çıktık. Yürüyemiyor, ağrıdan duramıyor, hastanelere gidiyoruz bakan olmuyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA