Osmangazi'de Sosyal Denge Protokolü İmzalandı

Osmangazi Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında 4688 sayılı kanuna tabi memurları kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Osmangazi'de Sosyal Denge Protokolü İmzalandı
4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca, Osmangazi Belediyesi’nde görev yapan kamu çalışanlarını ilgilendiren ve 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. dönem sosyal denge sözleşmesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı tarafından imzalandı. İmzalanan sözleşme çerçevesinde belediyede görev yapan kamu çalışanlarının sosyal denge tazminatı süresi uzatılacak ve SDS ödemeleri devam edecek.

İmza töreninde konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, imzalanan sosyal denge tazminatı sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek memurlar adına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da süresi biten sosyal denge sözleşmesini yenilediklerini belirterek, “Osmangazi Belediyesi kurumsal yapısı içerisinde 850 memurumuz var. Bu memurlarımız belediye hizmetlerini eşit ve dengeli bir şekilde 136 mahallemize ulaştırıyorlar. Bu çalışmalarımızda da önemli olan vatandaşlarımızın memnuniyeti. Bizler, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak için varız. Bu hizmetler yapılırken bir alın teri var. Bu alın terinin karşılığını da idare olarak çalışanlarımıza en üst seviyede veriyoruz. Bu sözleşmenin memurlarımızın motivasyonunu artıracağına inanıyorum. Belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA