Nazilli Deve Güreşi Sahası Yenileniyor

AYDIN – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan deve güreşi sahasına yaklaşık 4 bin kişilik seyirci tribünü eklenerek yenileneceğini ve çalışmaların 18 Şubat’ta gerçekleştirilecek 9. Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde tamamlanacağını belirtti.

Nazilli Deve Güreşi Sahası Yenileniyor
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Deve Güreşi Festivali için yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Her yıl, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden yaklaşık 150 pehlivan devenin katıldığı festival için Bozdoğan yolu Organize Sanayi Bölgesi girişindeki güreş alanına seyirci tribünü ekleneceğini belirten Başkan Alıcık, “Sezonun en büyük deve güreşleri ilçemizde yapılıyor. Bu nedenle haftalar öncesinden hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Sümer sahası üst kısmında bulunan deve güreşi sahamızda yenileme çalışmalarımızı başlattık. Sahanın doğu, batı, kuzey ve güney kısmında bulunan toplam 270 metrelik kısma seyirci tribünü eklenecek. 4 bin kişi kapasiteli tribün ile seyircilerimiz güreşleri daha keyifli ve konforlu izleme şansına kavuşacak. 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 10’da yapılacak olan 9. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimize tüm güreş severleri davet ediyorum. Yenilenecek olan sahamız şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA