Milletvekili Nazlı, 2017'Yi Değerlendirdi

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, “Türkiye AK Parti ile son 15 yılda yakalamış olduğu büyük bir gelişme trendine karşılık maalesef büyük oyunlara ve entrikalara maruz kaldı. Türkiye’nin büyümesiyle orantılı olarak bunların boyutları da artmaya başladı” dedi.

Milletvekili Nazlı, 2017'Yi Değerlendirdi
Nazlı, Kütahya Belediyesine ait Çamlıca mesire alanında bulunan sosyal tesislerde gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin hemen her alanda gelişmeler kaydettiğini, milletin iradesinin hakim olduğu bir dönemin yaşandığını belirten Nazlı, şöyle konuştu:

Türkiye AK Parti ile son 15 yılda yakalamış olduğu büyük bir gelişme trendine karşılık maalesef büyük oyunlara ve entrikalara maruz kaldı. Türkiye’nin büyümesiyle orantılı olarak bunların boyutları da artmaya başladı.

2016’daki 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve darbe girişiminin ardından ve özellikle de 2015 haziranından itibaren de terörle mücadelede büyük bir başarı sağlandı. Şu anda birçok terör örgütü eylem yapamaz hale getirildi.

Türkiye artık kendi savunma sanayisini üretiyor ve bu çok önemli bir gelişmedir. Bir yandan demokrasi ve insan hakları alanında özgürlükler ve reformlarla Türkiye’nin önü açıldı. Milletin iradesinin hakim olduğu bir dönem ortaya çıktı. Bu süreç içerisinde Türkiye, bizlere karşı operasyon düzenlemek isteyen ülkelerin hedefi haline geldi. Bu sefer de FETÖ gibi kuklalar da devre dışı kalınca, Avrupa ülkeleri, Amerika ve küresel güçlerin doğrudan müdahalelerine şahitlik ettik. 2017 yılında referandum sürecinde Türkiye, bakanlarımıza karşı Almanya’nın, Hollanda’nın ve Avusturya’nın yapmış olduğu demokrasiye uymayan tutumlarına maruz kaldık. 2017 yılına damga vuran en önemli olay 16 Nisan referandumuydu.”

2017 yılının diğer bazı önemli olaylarından da söz eden Nazlı, “ FETÖ’nün davaları başladı ve hesap vermek üzere şu anda mahkemelerde duruşmalar devam ediyor. Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu Türkiye’nin engellemelerine rağmen yapıldı. Bu referandum Barzani’nin gidişine sebep oldu ve Türkiye’nin bölgedeki üstünlüğü bir kere daha görüldü.

8 Ekim’de Amerika ile yaşanan vize krizi ve yapılan siyasi baskılardan sonuç alamayan ülkeler ekonomik olarak Türkiye’yi yıpratmaya çalıştı. Yine NATO’nun tatbikatında silahların hedefi olarak gösterildi. Bu skandala Türkiye gereken cevabı verdi. 8 Aralık’taki Trump’ın şahsi girişimi olan İsrail’in başkentinin Kudüs olarak tanınması kararına karşı Türkiye ile tüm İslam alemi ve birçok Avrupa ülkesi bu karara tepki gösterdi. Türkiye’nin önderliğinde İslam İşbirliği Konferansında Filistin’in başkenti Kudüs olarak tanındı. Yine Türkiye’nin önderliğinde Birleşmiş Milletlerde bir tasarı sunularak, 128 kabul, 9 red oyuyla Kudüs kararının kabul edilemezliği görüldü.

” diye konuştu.

2017 yılının Kütahya açısından da oldukça verimli geçtiğini de aktaran Nazlı, 2018 yılında da Kütahya’ya birçok hizmetin yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. (EFE)
Kaynak: İHA