Malatya'da Asfaltlama Çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi Çöşnük bölgesindeki Yeşilçam Caddesi'nde asfaltlama çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'nın doğusunda yeni bir alt merkez olma noktasında ilerleyen Yıldıztepe ve Tandoğan mahalleleri ile Çöşnük Kavsağını Orduzu'ya bağlayan Yeşilçam Caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin prestij caddelerinden biri haline getiriliyor.

Altyapısı baştan aşağı yenilenen Yeşilçam Caddesi'nde, üst yapı çalışmaları kapsamında birinci kat asfalt serimi yapılıyor. Kaldırımlar ve cep otoparklarının büyük bölümünü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, caddenin bundan sonra ince işlerini yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, 30 metre genişliğindeki çalışmalar kapsamında, 2,5 metre genişliğinde çift taraflı cep otoparklar, 1,2 metre genişliğinde çift taraflı bisiklet yolları, 3 metre genişliğinde kaldırımlar ve çift geliş gidiş yollar yaptı.

Cadde üzerinde dekoratif aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları da yapacak olan ekipler, caddeye çeşitli türlerden 360 ağaç dikecek.

Kuzey kuşak yolunun en önemli parçalarından biri olan Yeşilçam Caddesi, kuşak yolunun tamamlanmasıyla şehir içi trafiğin rahatlamasında da önemli bir rol üstlenecek.

Kaynak: AA