Lise Pansiyonunda Yeni Yıla Alternatif Motivasyon Kutlaması

ISPARTA – Isparta’da yılbaşı tatili olmasına rağmen sınav dönemi nedeniyle evlerine gidemeyen lise öğrencileri için alternatif kutlama etkinliği düzenlendi. Liseli kızlar, pansiyon yönetimi tarafından düzenlenen program ile gönüllerince eğlendi.

Lise Pansiyonunda Yeni Yıla Alternatif Motivasyon Kutlaması
Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Kız Pansiyonu’nda, sınav dönemine denk gelen yeni yıl tatili için evine gidemeyen 110 kız öğrenci için motivasyon etkinliği düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 200 öğrenci kapasiteli Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu’nda kalan Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi (SBL) kız öğrencileri, 31 Aralık 2017 gecesi gönüllerince eğlendi. Gazi SBL Pansiyon Müdür Yardımcısı Hülya Yılmaz tarafından organize edilen etkinlikte kısır, pasta ve meyve suları ikramında bulunulan öğrenciler, sınav döneminde çalınan ve söylenen şarkılarla kaynaşarak moral depoladı.

"Bu etkinliklerin meyvesini başarı olarak geri alıyoruz"

Amaçlanan olgunun, rutinin dışına çıkarak öğrencilere yurt ortamını sevdirmek olduğunu dile getiren Gazi SBL Müdürü Lokman Kaplan, "Biz, yönetim olarak öğrencilerimize ev ortamını aratmayacak tüm etkinlikleri yapıyoruz. Ayda bir çiğ köfte ve kısır partisi düzenliyoruz. Bu yılbaşı tatilinde de sınav dönemi olduğu için evlerine gitme fırsatı olmayan kız öğrencilerimiz, bayan öğretmenlerimizle birlikte pasta keserek, yeni yıla mutlu bir şekilde girdiler. Kendileri çalıp, kendileri oynadılar. Bu etkinliği düzenlenmekteki amacımız sınav döneminde öğrencilerimizin moral ve motivasyon düzeyini artırmak" dedi.

Öte yandan, pansiyonda kalan öğrencilerin derslerinde başarının artırılması adına sık sık düzenlenen bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA