Kovancılar'da Sosyal Medya Operasyonu Açıklaması 3 Şüpheli Tutuklandı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde, sosyal medya üzerinden "İfşa ve itiraf" gruplarına yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı,3’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, sosyal medya üzerinden "İfşa ve İtiraf" sayfalarını kullanarak şantaj yapan şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada 8 şahıs belirlenerek düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Öte yandan, yetkililer de internette sosyal medya üzerinden gençler arasında yaygın hale gelen “İfşa ve İtiraf” gruplarına yönelik uyarı da bulundu.

Yetkililer, sosyal medya üzerinden bazı şahısların ad,soyad ,telefon numaralarını , fotoğraf, video gibi bilgilerini ele geçirerek ve bunların altlarına muhtelif yalan, iftiralara yönelik hakaretlerle dolu yorumlar yazarak adı geçen kişilerin imaj ve itibarlarını toplum nazarında düşürerek zarar verecek bir davranış sergilediğini bildirdi.

Herkese önemli görevler düştüğünü aktaran yetkililer," Kişiler, aileler, okullar, toplumun geneli ve devletimiz bu konuya gerekli hassasiyeti göstermek zorundadır. Kişiler internet ve sosyal medya kullanımına çok dikkat etmeli, bilinçli olmalıdır. Kendilerine ait her bilgi, belge, fotoğraf ve videolarını kesinlikle sosyal medyada paylaşmamalı, özellikle gençler kendilerini sıkıntıya düşürebilecek durumlarla karşılaştıklarında şantaj, korkutma ve tehditlere boyun eğmeden başta aileleriyle , güvenebilecekleri kişilerle ve emniyet güçleriyle bunları paylaşmalı, gerekli destek ve yardımı almalıdırlar. Korkmadan ve paniklemeden hareket etmelidirler. Aileler çocuklarına karşı daha ilgili, alakalı olmalıdır. Onları rencide etmeden, güvensizlik sorunu ortaya çıkarmadan takip ve kontrol etmeli, başta sosyal medya olmak üzere teknolojiyi ne şekilde kullandıklarını kontrol etmeli onlara karşı telkin ve nasihatlerle yaklaşmalı, onları bilinçlendirmeye çalışmalı, arkadaş seçimlerine dikkat edilmeli, gittikleri yerlere dikkat edilmelidir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA