Kastamonu'da Kayıp Aileyle İlgili Bir Tüfek Ve Tabanca Ele Geçirildi

Kastamonu’da 29 Kasım’da çıkan yangın sonrasında kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesinin öldürülmesinde kullanıldığı düşünülen bir tüfek ile tabanca ele geçirildi. Tüfek ve tabanca, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ayrıca tabancanın, enkazda bulunan Fazıl Çataloğlu’nun torunu Serdar Çataloğlu’nun öldürülmesinde kullanıldığı iddia edildi.

Kastamonu'da Kayıp Aileyle İlgili Bir Tüfek Ve Tabanca Ele Geçirildi
Kastamonu’da, 29 Kasım’da iki evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından haber alınamayan 5 kişilik Çataloğlu ailesine 34 gündür ulaşılamıyor. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, komandoların da katılımıyla kar kalınlığının yer yer 15 santimetreye ulaştığı Bürme Köyü civarında ve yanan evlere 10 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulunan traktörün bulunduğu Elmayakası Köyü’nde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında enkazın bulunduğu alanda bir tüfek ile tabanca ele geçirildi. Tüfek ile tabanca, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Ayrıca enkazda Fazıl Çataloğlu’nun torunu Serdar Çataloğlu’na ait olduğu tahmin edilen cesedin Ankara Adli Tıp Kurumunda incelemesi ise devam ediyor. Jandarma ekipleri tarafından enkazda yapılan aramalarda ele geçirilen tabancanın Serdar Çataloğlu’nun öldürülmesinde kullanıldığı iddia edildi.

Olayla ilgili olarak Erkan K. ve Ersan K. kardeşlerle Erkan K.’nın kayınpederi Ali Ş. tutuklanmıştı.

“Olayın hukuki boyutu çözülmüş durumda, cesetlerin araması sürüyor”

Bürme Köyündeki olayın çok yönlü soruşturulduğunu söyleyen Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, olayın idari boyutunun tamamlandığını belirterek, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli boyutunun halen devam ettiğini kaydetti.

Soruşturmanın ayrıntılı bir şekilde devam ettiğine değinen Vali Karadeniz, “Yangın olayı ile ilgili 4 vatandaşımız bulunamadı. Soruşturmanın tek eksik kalan kısmı cesetlerin bulunamamış olmasıdır. Ekiplerimiz pes etmeden bulmak için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmanın tüm ayağı artık adli boyutta yürüyor. İnşallah netice alınır. Şunu ifade etmek isterim ki olayın gidişatı çözülmüş durumdadır. Olayın nasıl olduğu, nelerin yaşandığı hukuki boyut anlamında çözüldü. Failler de zaten jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanarak tutuklandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA