Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Üst Düzey Görüşme Teklifi

Güney Kore, 2018 Kış Olimpiyatları konusunda Kuzey Kore’ye üst düzey görüşme teklif etti.

Kuzey Kore’den dün gelen olumlu açıklamaların ardından Güney Kore tarafından adımlar atılmaya devam ediyor. Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon yaptığı basın açıklamasında, 9 Ocak’ta sınır köyü Panmunjom’da 2018 Kış Olimpiyatları konusunda üst düzey hükümet görüşmesi teklifinde bulundu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, dün devlet televizyonundan yaptığı yeni yıl konuşmasında ABD’ye yönelik tehditlerde bulunurken, Güney Kore ile diyaloğa açık olduğunu söylemişti. Kim, "Kore Yarımadasında huzurlu bir ortam oluşturmak için askeri gerginliği azaltmalıyız. Hem Kuzey hem de Güney bunun için çabalarını göstermeli" ifadelerini kullanmıştı.

Güney Kore’nin Pyeongchang bölgesinde düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatlarına bir heyet göndermeyi düşüneceğini de söyleyen Kim, "Kuzey Kore’nin Kış Olimpiyatlarına katılımı, halkın birliğini göstermek için iyi bir fırsat olacak ve oyunların başarılı olmasını diliyoruz. Kore taraflarından yetkilileri olasılığı görüşmek üzere acilen toplantı yapabilir" diye konuşmuştu.

Güney Kore Lideri Moon Jae-in, daha önce yaptığı açıklamalarda Kuzey Kore’nin olimpiyat oyunlarına katılımının, etkinliğin güvenliğini garanti altına alacağını belirtmişti.
Kaynak: İHA