Eskişehirli Şair Ve Yazar Mustafa Özçelik'e Uluslararası Ödül

Eskişehirli şair ve yazar Mustafa Özçelik, “Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni”nde ödüle layık görüldü.

Eskişehirli Şair Ve Yazar Mustafa Özçelik'e Uluslararası Ödül
Türkiye Yazarlar Birliği ve Türk Cumhuriyetleri Yazarlar Birlikleri tarafından Kazakistan’ın Türkistan Şehrinde ortaklaşa düzenlenen “Türkçenin 12. Uluslararası Şiir Şöleni”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapıldı. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen şölene, 25 ülkeden 40 şair katıldı.

Programda dünya genelinde Türkçe yazan şairler tarafından şiirler okurken, şairlere son bölümde ‘katılım belgeleri’ ve ‘büyük ödüllerin’ takdimi yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; ünlü Kazak şairi Mağcan Cumabayulı Büyük Şiir Ödülü, Eskişehirli şair ve yazar Mustafa Özçelik’e törenle verildi.



Mustafa Özçelik kimdir?

Eskişehirli şair - yazar Mustafa Özçelik, 1954 yılında Eskişehir’de doğdu. Özçelik; şiir, öykü, deneme, çocuk edebiyatı dallarında çok sayıda eserler verdi. Özçelik’in ’Eskişehir’in üç büyüğü Yunus Emre, Nasreddin Hoca ve Battal Gazi’ üzerine de yayımlanmış kitapları bulunuyor. Yurt içinde de çok sayıda ödül alan şair ve yazar Mustafa Özçelik, bu defa da ulusalararası alanda bir ödüle layık görüldü.

Kaynak: İHA