Deprem Eğitimleri İçin Bekliyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde Yahya Kaptan site yöneticileri ve sakinlerine deprem eğitimi verildi.

Deprem Eğitimleri İçin Bekliyoruz
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde Seka Parkta bulunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi deprem bilincini aşılamak, depremde yapılması gerekenleri hatırlatmak üzere Kocaeli halkına hizmet veriyor. Bu kapsamda İzmit Yahya Kaptan Mahallesi 10. Ada sitesi yönetici, çalışanları ve sakinlerine deprem eğitimi gerçekleştirildi.

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 2017 yılı itibariyle 10 bin 152 kişiye Deprem Eğitimi verildi.

Merkezde, kursiyerlere depreme dayanıklı bina, ev içini depreme hazırlanması, deprem sonrası toplanma yerleri bilgilerin yanında deprem anının canlandırıldığı simülasyon odasında uygulamalı eğitimler veriliyor. Deprem eğitimi öğrencilerin yanı sıra yetişkin bireylere de sunuluyor.

Kocaeli halkının deprem konusunda eğitim almasına çok önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm bu eğitimleri ücretsiz olarak veriyor. 25 kişilik gruplar halinde yapılan eğitimlere katılmak isteyen birey ve gruplar belediyenin resmi internet sitesi ve telefon numarasından randevu alarak eğitime katılabiliyor.
Kaynak: İHA