Çocuklar Geleneksel Oyunları Öğrenecek

Her ay çocukları renkli etkinliklerle buluşturan Miniclub, Ocak ayı boyunca minik ziyaretçilerine geleneksel oyunları öğretecek.

Çocuklar Geleneksel Oyunları Öğrenecek
Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) ve Düşevi Oyuncuları işbirliği ile Ocak ayı boyunca her hafta sonu devam edecek sokak oyunları atölyesinde minikler; aç kapıyı bezirgan başı, yakan top, dombili ve beştaş gibi oyunları öğrenme imkanı bulacak.

Yeşilyurt AVM’den yapılan açıklamada, “Sokak oyunları atölyesinde; çocukların mahalle kültüründen uzaklaşıp apartman kültürü içerisinde yalnızlaştığı günümüzde onları, elektronik oyuncakların, bilgisayar ortamının dışına çıkararak, bakmayı, görmeyi, dokunmayı gerçek heyecanlar duymayı anımsatmak istiyoruz. Çocukluğunu doya doya sokakta oynayarak geçirmiş anne babaların özlemle andığı sokak oyunlarının çocuklarınca da öğrenilebilmesine imkan tanıyan sokak oyunları atölyeleri minik ziyaretçilerini bekliyor. Atölye Eğitmeni Derya Kılıç eşliğinde minik ziyaretçiler aç kapıyı bezirgan başı, dombili, beş taş, elden zurna davul zurna gibi oyunlar ile kendi aralarındaki diyalog ve kontağı geliştirip, aile ve yaşadıkları sosyal çevre içindeki yaşam alanları ile bağlarını güçlendirirken birbirinden hareketli oyunlar ile eğlenceye doyacak. AVM fast food katında ücretsiz olarak düzenlenecek Miniclub çocuk eğlencesi Ocak ayı boyunca her cumartesi-pazar saat 14.00 - 18.00 arasında yapılacak” denildi.
Kaynak: İHA