Balcı Güven Tazeledi

Sakarya Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın gerçekleştirilen olağan genel kurulunda seçime tek liste olarak giren Halil İbrahim Balcı yeniden başkan seçildi.

Balcı Güven Tazeledi
SESOB hizmet binasında yapılan genel kurula Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, İstanbul Fırıncılar Odası Başkan Vekili Akif Tüylüoğlu, Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Sakarya Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ramazan Pekbal, Kırtasiye, Gazete Bayileri Büfe ve Tekel Maddeleri Satıcıları Odası Başkanı Naim Salık, Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Salihoğlu, Sakarya Şoförler Odası Başkanı Feridun Canbaz, Besiciler Odası Başkanı Halit Karaduman, Pamukova Şoförler Odası Başkanı Rıdvan Şahin, Hendek Şoförler Odası Başkanı Cemil Varlıca, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, Demirciler Tornacılar Odası Başkanı Numan Akar, oda üyeleri ve davetliler katıldı.

SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın divan başkanlığı görevini üstlendiği genel kurulda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu idari ve mali açıdan ibra edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kürsüye çıkan ve üyelere teşekkür eden Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve Sakarya Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Değerli meslektaşlarım sizlerden aldığımız güçle, sizlerin sağlamış olduğu birlik ve beraberlik ile uzun yıllardır hizmet etmeye devam ediyoruz. Birilerinin söylediği gibi bir yere çökmüş değiliz, sizlerin desteği devam ettiği sürece, heyecanımızı kaybetmediğimiz ve sağlığımız elverdiği müddetçe de hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Genel kurulun Sakarya’daki tüm odalara örnek olması gerektiğini belirten Balcı, “Gerçekleştirilen genel kurulların hem ülkemiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanlığı görevini üstlendiği günden itibaren meslek sorunları konusunda gayret gösterdiklerini belirten Balcı, “ Sakarya’daki güzellik ve birlik beraberliği tüm Türkiye’ye yaymak için çaba gösteriyoruz. 2002 yılından beri Türkiye’de sektörle ilgili gelişen hiçbir olay Türkiye Fırıncılar Federasyonunun bilgisi ve isteği dışında gelişmemiştir. 2002 yılından bugüne kadar sektörle ilgili nasıl bir çalışma yapıldıysa o çalışma içinde federasyonumuz yer almıştır. Sadece iki olay dışında. Bir tanesi 2002 yılında Sağlık Bakanlığının ruhsat yönetmeliğini bizim dışımızda değiştirmesidir. Bu olay akabinde federasyon devreye girerek olayı düzeltmiştir. İkincisi ise Danıştay’ın ruhsat yönetmeliğini iptal etmesidir. Bu olay sonrasında da yapılan çalışmalar ile Danıştay’ın itiraz etmeyeceği şekle getirdik” şeklinde konuştu.

Balcı sözlerinin devamında, “ Ekmek fiyatının bakanlıklar tarafından oluşacak komisyon tarafından belirlenmesi söz konusuydu. Bu doğru bir uygulama değildi esnafımızın mağdur edilmemesi gerekiyordu 27 Aralık’ta çıkan yönetmelik ile kanunun özüne dokunmadan bu olayı da bertaraf ettik. Fırıncı esnafımızın lehine ne yapılması gerekiyorsa onları yapmaya çalıştık 2002 yılından beri. Bundan sonra da böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA