Altay, 77. Futbol Okulunu Açtı

Altyapısını tüm Türkiye’ye yayan Altay, 77. futbol okulunu Bostanlı’da açtı.

Altay, 77. Futbol Okulunu Açtı
Altay’a uzun yıllar futbolcu ve teknik adam olarak hizmet eden Serdar Meriç, yine futbola siyah-beyazlı kulüpte başlayıp Karşıyaka’da profesyonelliğe adım atan Ege Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü öğrencisi Görkem Aslanoğlu nezaretinde faaliyetlerine başlayan, Altay Bostanlı Futbol Okulunda ilk antrenman, yaşları 5 ila 12 arasında değişen 65 minik ile gerçekleştirildi.

İlk gün antrenörleri ile tanışan minik futbolcuların mutlulukları gözlerinden okunurken, çok sayıda veli de çocuklarını siyah-beyazlı forma ile tanıştıkları günde yalnız bırakmayarak onların heyecanına ortak oldu. Altay Futbol Okullarına gösterilen ilginin çok önemli olduğunu kaydeden Serdar Meriç, “Öncelikli hedefimiz, öğrencilerimize kaliteli bir futbol eğitimi vermek ve Altaylılık ruhunu aşılamak” dedi.



“Gençlerin önünü açacağız”

Gerçekleştirdikleri altyapı atağının kısa sürede meyvelerini vereceğine inandıklarını kaydeden Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise “‘Altay armasını tüm Türkiye’de gururla taşıyıp bizim de gururumuz olan sevgili kardeşlerimiz yakın gelecekte Altayımızı eski günlerine döndürecek itici güç olacaktır. Ülke çapındaki 77 okulumuzda futbol eğitimi alan 10 binin üzerindeki çocuğumuzu bizlere emanet eden velilerimize teşekkür ederim. Bizler kendi evlatlarımızdan, kardeşlerimizden ayırmadığımız değerli çocuklarınızı iyi birer insan, ahlaklı birer vatandaş ve yetenekli birer futbolcu yapmak adına gecemizi gündüzümüze katmaktayız” şeklinde konuştu.

Altyapı için oyuncu kaynağı olarak en önemli mekanizmanın spor okulları olduğunu belirten Ekmekçioğlu, “Altay kültüründe altyapıdan oyuncu yetiştirmek var. Kurumsal bir şekilde yola devam ediyoruz. En alttan yukarıyı sürekli besleyecek bir döngünün oluşması Altay’ın yarınlarının garantisi olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA