Yarıyıl Tatilinde Pendik'te Eğlenceli Bilim Etkinlikleri

Tüm öğrencilerin dört gözle beklediği yarıyıl tatili, Pendik’te eğlenceli bilim etkinlikleriyle geçecek. Pendik Belediyesi hem Bilim Merkezi’nde hem de 5 mahalledeki Aile Çocuk Eğitim Merkezleri’nde çocukların hoş vakit geçireceği ücretsiz bilim ve deneysel atölyeler düzenliyor.

Yarıyıl Tatilinde Pendik'te Eğlenceli Bilim Etkinlikleri
Sülüntepe Şehit Burhan Önel Spor Kompleksi içinde kapılarını açan Pendik Belediyesi Bilim Merkezinde hafta için her gün Uzaya Yolculuk, Keşif Küresi, Led Işık ve Origami, Elektronik Devre ve Lehim gibi çeşitli atölye gösterileri gerçekleşiyor. Etkinliklerin yanı sıra 50 çeşit düzenek ve deneysel ekipman bulunduğu merkez çocuklara gezdiriliyor. 6-14 yaş arası yapılan etkinlikler için belediyenin web sitesinden online kayıt yaptırılabiliyor. Atölye etkinlikleri kontenjanla sınırlı olurken; geziler için kontenjan sınırı bulunmuyor. Bilim Merkezi yarıyıl tatili boyunca cumartesi ve pazar günleri ise ziyarete kapalı olacak.

Robotik atölyelerde kendi oyuncaklarını yapacaklar

22 Ocak-2 Şubat arasında Fevzi Çakmak, Kavakpınar, Ahmet Yesevi, Kurtköy ve Velibaba’daki Aile Çocuk Eğitim Merketlerinde ise robototik atölye ve sanat çalışmaları yapılacak. Çocuklar, ebru çalışması, elektrikli araba, atlı karınca, hırsız alarmı, sokak lambası, tekne, helikopter gibi çok sayıda çalışma yapabilecek. Yaptıkları oyuncaklar ise kendilerine hediye edilecek. Web sitesinden kayıt yaptırılan ücretsiz etkinliklere 7-10 yaş arası ilkokul öğrencileri katılabilecek.
Kaynak: İHA