Valiliğin Girişimiyle 5 Yıl Sonra Aile Birleşti

Resmi nikahı olmadığı için 'vize ihlali' nedeniyle sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı Lali Gaprindashvili, Artvin Valiliğinin devreye girmesiyle 5 yıldır göremediği çocuklarının babasına kavuştu Baba Ali Osman Dalgıç, anneleri ile Gürcistan'da yaşayan ve fotoğrafları bile bulunmayan 5 çocuğuna yıllar sonra kavuşmanın sevincini yaşadı.

Valiliğin Girişimiyle 5 Yıl Sonra Aile Birleşti
Gürcistan vatandaşı Lali Gaprindashvili'nin resmi nikahı bulunmadığı için "vize ihlali" nedeniyle 5 yıl önce sınır dışı edilmesi sonrası dağılan ailesinin fertleri, Artvin Valiliğinin girişimleriyle tekrar bir araya geldi.

Ali Osman Dalgıç (65), yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu Lali Gaprındashvili ile Türkiye’de tanışarak imam nikahıyla yaşamaya başladı.

Dalgıç ve Gaprındashvili'nin 5 çocuğu oldu. Gaprındashvili, Türkiye’de yaşadığı süreyi ihlal ettiği belirlenince sınır dışı edildi. Dalgıç, annelerinden ayrı büyümemeleri için çocuklarını da Gürcistan'a gönderdi.

Tır şoförlüğü yapan baba Dalgıç, maddi durumunun yetersiz olması yüzünden Gaprındashvili'nin 5 bin 364 liralık "vize ihlali" cezasını ödeyemedi.

Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Ömer Doğanay, aileyi birleştirmek için, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne talimat vererek gerekli girişimlerin başlatılması talimatını verdi.

Doğanay, Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu yetkililerine de konuyla ilgili bilgi verdi. Konsolosluk görevlilileri, ailenin Batum'da bir apartmanın bodrum katında yaşadığını tespit etti.

Annenin psikolojik sorunları nedeniyle Gürcistan’da bir hastanede tedavi gördüğü, 5 çocuğun zor şartlarda yaşadığı, bakım ve korumaya muhtaç olduğu belirlendi.

İstanbul'da tır şoförlüğü yapan baba Dalgıç, Artvin’e davet edildi.

Gaprındashvili'nin 5 bin 364 lira tutarındaki vize cezası Artvin Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle ödendi.

Ödemenin yapılmasının ardından anne ve çocuklar, Sarp Sınır Kapısı’nda babayla buluştu.

-Zor günlerin ardından gelen mutluluk

Aileyi makamında kabul eden Vali Doğanay, "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk diledi.

Zor yıllar geçiren ailenin geç de olsa kavuşmasına çok sevindiğini belirten Doğanay, aileye bundan sonra da desteklerinin süreceğini söyledi.

Doğanay, aileyi kamu misafirhanesinde ağırladıklarını dile getirerek, çocukların sünnet ettirileceğini, çifte resmi resmi nikah kıyılacağını bildirdi.

-Çocuklarının bir fotoğrafı bile yoktu

Maddi durumunun iyi olmadığını, eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadığı 5 yıl boyunca çok zor günler geçirdiğini belirten Dalgıç, İstanbul’da bir firmada tır şoförlüğü yaparak ailesine maddi destek çıkmaya çalıştığını söyledi.

Dalgıç, çalışırken trafik kazası yaptığını ve bu nedenle hapse düştüğünü aktararak "Hapisten çıkınca tekrar şoför olarak çalışmaya başladım, Gürcistan’da yaşayan aileme bir ev tuttum. Aileme düzenli olarak para göndermeye çalışıyordum. En küçük oğlum bir yaşında iken eşim sınır dışı edilmişti. Çocuklarımın bir fotoğrafları bile yoktu. Şimdi hepsi çok büyümüşler. Allah'ıma şükürler olsun ki devletimiz ve hükümetimiz bana sahip çıktı ve 5 yılın ardından eşime ve çocuklarıma kavuştum. Buradan Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Artvin Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce koruma altına alınan aileye psikolojik destek de veriliyor.
Kaynak: AA