Suça Sürüklenen Çocuklara Karne Hediyesi

BURSA – Bursa’da suça sürüklenen çocuklardan derslerinde başarılı olan iki lise öğrencisine Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından bisiklet hediye edildi. Öğrenciler hediyelerini Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’tan aldı.

Suça Sürüklenen Çocuklara Karne Hediyesi
Daha önce uyuşturucu kullanmaktan dolayı denetimli serbestlik kapsamında rehabilite edilen Y.U. ve B.B. adlı iki lise öğrencisine Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen program kapsamında destek veriliyor. Bursa’da verilen destek sayesinde suçtan uzaklaşan ve aileleriyle daha huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdüren yaklaşık 500 çocuktan Y.U. ve B.B’ye sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için bisiklet hediye edildi. Hediyeleri çocuklara teslim eden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada ceza ve infaz kurumlarında iyileştirme ve rehabilite etme programları kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kuş, iki gencin başarılı birer öğrenci olmaları nedeniyle küçük birer hediyeyle ödüllendirmek istediklerini belirterek, "Bizim amacımız tamamen suçun işlenmesini engellemek. Gönül hiç suç işlenmesin istiyor. Özellikle uyuşturucuyla ilgili suçların işlenmeden önlenmesini sağlamak en büyük başarıdır, amaçtır. Ancak suç işlendikten sonra da peşini bırakmak gibi bir düşünce olamaz. Suç işlendikten sonra da suçu işleyen özellikle gençlerimiz, kardeşlerimiz, çocuklarımız bu illetten bir şekilde kurtarılmalı, topluma yeniden kazandırılmalı. Gençleri eğer bu yaşlarda kurtaramazsak ileride kurtarmak çok daha zor oluyor. O yüzden gençlere yönelik bu tarz programları daha çok önemsiyoruz. Gençlerimizin bu memleketin geleceği olduğunun bilincindeyiz. Bu gençlerimiz pırıl pırıl, ikisi de memlekete hizmet etme noktasında inşallah kendilerine verilen fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerini düşünüyorum" dedi.

Programa Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Özcan Özsarıkaya, Sinan Sezer, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak ve çocukların aileleri katıldı.

Kaynak: İHA