SP Hastası Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Düzce'de Serebral Palsi (SP) hastası 7 yaşındaki Cesur, ilk karne heyecanını yaşadı.

SP Hastası Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Düzce'de, Serebral Palsi (SP) hastası olan 7 yaşındaki Cesur Mezarcı, ilk kez karne heyecanı yaşadı.

Azmilli Mahallesi Ortaokuluna her gün annesinin yardımı ile gelen Cesur, bugün de annesi Leyla Mezarcı ile okula gelerek arkadaşları ile karne heyecanı yaşadı.

Tüm dersleri "Pekiyi" olan ve annesinin yardımıyla öğretmeninin elinden karnesini alan Cesur, sevincini annesi ile paylaştı. Anne Mezarcı da oğlunun gururu ve heyecanı karşısında duygulandı.

İlk karnesini alan Cesur, "Tatilde kitabımı okuyacağım, oyun oynayacağım. Ondan sonra arkadaşlarımı özleyeceğim." dedi.

Anne Mezarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cesur ile zor günler geçirdiğini fakat ilk karne ile heyecana kapıldığını anlattı.

Oğlu ile birlikte kendisinin de ilk karnesini aldığını ifade anne Mezarcı, "Onun hayalleri çok yüksek, ben de o hayallerle birlikte gidiyorum. Hedefleri var, biz de o hedeflere ulaşırız inşallah. Kendisi istekli, hayalleri var. Polis olmak gibi bir hedefi var, inşallah olur, hedefleri büyük." dedi.

Leyla Mezarcı, Cesur'un erken doğumdan kaynaklanan hastalığı olduğunu belirterek "Cesur, beyin felci geçirdi. Engelli olduğunu öğrendiğimde 7 aylıktı. 6 ameliyat geçirdik ama onun hedefleri ve hayalleri var. Akranları ile kaynaşması için özel bir okulda değil, devlet okulunda eğitim alıyor. Çünkü sosyal değil, sosyalleşmesi için burada eğitim görüyor. Ben burada eğitim görmesinden dolayı mutluyum." şeklinde konuştu.

Mezarcı, oğlunun tedavisi için Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve yetkililerden yardım istedi.
Kaynak: AA