Selendili Öğrencilerin Karne Sevinci

Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’nın Selendi ilçesinde de, 2017-2018 yılında ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 3 bin 832 öğrenci yarı yıl tatiline girdi.

Selendili Öğrencilerin Karne Sevinci
Manisa’nın Selendi ilçesinde öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini ve belgelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Ailelerin de heyecanlı olduğu karne dağıtımında ilçe genelinde 300 anasınıfı, 936 ilkokul, 1352 ortaokul, 1244 lise olmak üzere toplam 3 bin 832 öğrencinin yarıyıl tatili bugün başladı.

2. dönemin 5 Şubat’ta başlayacağı eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

Karne dağıtım töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Tekin,"Bende Milli Eğitim Bakanımız gibi öğretmenlerimize sesleniyorum ve diyorum ki, lütfen yarıyıl tatilinde hiçbir öğrenciye ödev vermeyin, öğrencilerimiz dinlenmiş, ailesi ile kaliteli zaman geçirmiş, tatil döneminde aile büyükleri ve akrabalarını ziyaret edip, milli ve manevi değerlerimizi yaşam yoluyla öğrenmiş ve çevresindeki gezilip görülebilecek somut olmayan kültürel miraslarımızın, ören yerlerimizin gezilip görülmesini sağlamış olarak okuluna gelsin. 2017/2018 yılının ikinci dönemine sağlıklı bir başlangıç için bu şarttır. Bu durum özellikle öğrencilerimizin daha mutlu, başarılı ve özgüven sahibi olmasını sağlayacaktır. Öğrencilerimizin tatil döneminde de kitap okuma alışkanlığının devam ettirilmesi dileğiyle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir tatil diliyorum" dedi.

Cumhuriyet İlkokulundaki karne dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Akçakaya, İlçe Emniyet Amiri Metin Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Tekin, Okul Müdürü Ali Filiz, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Atatürk İlkokulunda ise Okul Müdürü Ali Kanyılmaz Başarılı öğrencilere belgelerini verdi.
Kaynak: İHA